Cheesecake pokazuje novo lice!

Foto: Shutterstock

DONOSIMO vam recept za jedan vrlo neobičan cheesecake. Posluživanje je originalno, a recept jednostavan. Tko bi odolio svilenkastoj smjesi sira sakrivenoj u pečenoj jabuci sa preljevom od karamele ili čokolade?

Sastojci:

6 velikih jabuka

220 g svježeg sira

4 jušne žlice šećera

1 žlice ekstrakta vanilije

1 veliko jaje

1 žlica cimeta

unutrašnjost jabuka koje ste izdubili

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200°C.

Posuda za pečenje treba biti dovoljno velika da se jabuke ne dodiruju.

Izrežite vrh jabuke i polako malom žlicom ili nožićem izdubite unutrašnjost. Ostavite opnu debljine 1-2 centimetra.

Meso jabuke nasjeckajte, a koštice odvojite.

Kremasto izmiksajte jaja uz dodavanje šećera i vanilije.

Kada se šećer u potpunosti otopi dodajte svježi sir i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.

Potom dodajte cimet i nasjeckanu jabuku.

Napunite izdubljene jabuke do 2/3.

Pecite na masnom papiru 20-25 minuta (ovisno o veličini jabuka) dok jabuke ne omekšaju, a sirno punjenje se digne.

Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi i poslužite uz topli umak od karamele, rastopljenu čokoladu ili sladoled od vanilije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.