Foto: Shutterstock
POLAKO se gubite u receptima za kašice i željele biste isprobati nešto drugačije, a ne želite kupovati keksiće? Vrlo jednostavno ih možete izraditi same. Brzo, lako i jednostavno! Potrudite se ostaviti nešto i djetetu.
Sastojci:
100 ml maslinovog ulja
200 g kukuruznog ili heljdinog brašna
1 banana
1/2 jabuke
Priprema:
Jabuku i bananu usitnite u jednoliku kašu, a maslinovo ulje stavite u frižider na sat vremena kako bi poprimilo kruti oblik i bilo lakše za umijesiti tijesto.
Kada se ulje stisnulo dodajte ga brašnu i potom umiješajte pire od voća.
Ako imate pravo ekstra djevičansko ulje ono će gotovo u potpunosti biti u krutom stanju, a ako ostane tekuće ono nažalost nije ekstra djevičansko pa vam savjetujemo dodavanje malo brašna po potrebi kako bi tijesto mogli umijesiti.
Nemojte pretjerati s brašnom ukoliko želite da keksići ostanu prhki i mekani.
Zbog slatkoće banane neće biti potreban dodatni šećer, pa je dovoljno tijesto umijesiti, ostaviti u frižideru da se poveže, otprilike pola sata, te potom razvaljati, rezati u željene oblike i peći.
Ovisno o debljini keksića bit će im potrebno 15-20 minuta na 180°C. Kada počnu dobivati boju po rubovima, gotovi su!