Jeste li pripremili "gnijezdo" za dolazak bebe?

Foto: Shutterstock

MNOGE trudnice prije dolaska bebe dobivaju poriv da trebaju pripremiti "gnijezdo", kažu stručnjaci.

Čiste stan, kuhaju i sve pripremaju za dolazak prinove u obitelj. To je pametan način da si olakšate prve tjedne s bebom, samo pripazite da se fokusirate na prave stvari.

1. Pripremite hranu unaprijed

Ako volite kuhati, dobra je ideja reorganizirati zamrzivač i hladnjak te unaprijed pripremiti hranu koja se lako može zamrznuti i odmrznuti. Juhice, variva, mix za zdravi smoothie...sve će vam to pomoći da ne ostanete gladni u danima kad se trebate posvetiti bebi, a ne kuhanju.

2. Zaštitite kuću ili stan

Naravno, mala beba se još neće kretati po kući, no slobodno već počnite razmišljati o tome kako ćete zaštititi utičnice, kablove i oštre rubove.

3. Pripremite djecu i ljubimce (ako ih imate)

Naravno da ste fokusirani na dolazak nove bebe, no važno je razmišljati i na osjećaje djece koju već imate, ali i na reakcije koje bi vaš ljubimac mogao imati kad beba stigne.

4. Pripremite se za dojenje

Dojenje je nešto sasvim prirodno, no to ne znači da uvijek prolazi bezbolno i bez problema. U ovom slučaju poslušajte sve savjete koje vam okolina želi dati te se unaprijed pripremite kako god možete.

5. Pobrinite se za sebe

Svaka žena bolje se osjeća kad izgleda lijepo i dotjerano, a to vrijedi i za trudnice i nove mame. Kad beba stigne nećete imati vremena za sebe pa pred kraj trudnnoće obavezno odite na pedikuru (bez kemikalija, molimo!), nabavite dobru hidratantnu kremu i ošišajte kosu na zgodnu frizuru koja vam lijepo pristaje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.