Pahuljasto lagane i sočne palačinke s jabukama

Foto: Shutterstock

VRLO JEDNOSTAVNE i brze palačinke kojima ćete oduševiti ukućane u trenu. Vrijeme potrebno za pripremu bit će jednako kako kod klasičnih palačinki, a dobit ćete pahuljasto lagane i sočne palačinke.

Sastojci: (za 4 porcije)

¼ šalice rastopljenog maslaca

1 jaje

1 šalica mlijeka

1 šalica naribanih jabuka

1 šalica brašna

1 prašak za pecivo

1 čajna žličica cimeta

1 žlica šećera

Za umak:

1 žlica gustina

200 ml soka od jabuke

1 jabuka

1 žličica ekstrakta vanilije

Priprema:

Za mjerenje koristite šalicu od 250 ml.

U zdjeli promiješajte maslac, jaje, mlijeko, brašno, cimet i šećer.

Pjenjačom izradite u glatku smjesu.

Dodajte naribane jabuke.

Smjesu žlicom stavljajte na ugrijanu tavu.

Ove palačinke pecite u obliku malenih uštipaka i poslužite uz topli umak i sladoled po želji.

Umak napravite tako da u soku kuhate naribanu jabuku desetak minuta dok ne omekšaju.

Potom dodajte žlicu gustina i kuhajte uz neprestano miješanje 5 minuta i poslužite uz tople palačinke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.