Foto: Shutterstock
OVI UKUSNI keksići nestat će u trenu, ali jednako toliko traje i priprema! Kombinacija nježnog okusa banane i mirisa cimeta čini savršene keksiće sa komadićima čokolade.
Sastojci:
3 šalice omekšanog maslaca
1 šalica smeđeg šećera
1 jaje
1 žlica ekstrakta vanilije
2 zrele banane
2 šalice brašna
1 čajna žličica soda bikarbone
1 žličice soli
1 pola žličice cimeta
1 šalica zobenih pahuljica
2 rebra tamne čokolade
Priprema:
Ugrijte pećnicu na 250°C.
Pomiješajte zgnječene banane s miksanom smjesom maslaca i šećera.
Izmiksajte pjenasto jaje uz dodatak vanilije i tome dodajte smjesu maslaca i banana.
Suhe sastojke, brašno, sodu, sol i cimet je potrebno prosijati i polako umiješati u rijetku smjesu.
Na kraju dodajte zobene pahuljice i nasjeckanu čokoladu.
Žlicom smjesu rasporedite po masnom papiru.
Ostavite barem 2 cm između kolačića jer će se malo raširiti.
Pecite 10-12 minuta, odnosno dok ne dobiju laganu boju.
Odmah maknite zajedno s masnim masnim papirom iz pleha za pečenje kako bi zaustavili pečenje.
Kada se keksići ohlade odvojite ih od papira.
Poslužite tople uz šalicu mlijeka i uživajte!