Foto: Instagfram
NEMATE baš puno vremena, a red je da na stol stavite nešto slatko i domaće - pravi recept je pred vama.
Savršeno sočna japanska torta od tri sastojka koju još nazivaju i japanskom souffle tortom ili jednostavno - japanskim cheesecakeom.
I samo da znate, ova je torta osvojila cijeli svijet i doista vjerujemo da ćete i sami, jednom kada je probate, poludjeti za njom.
Evo i zašto:
Ima samo tri sastojka, a takav osvježavajući okus dosad niste probali. Uvjeravamo vas.
Trebaju vam:
3 jaja
120 grama bijele čokolade
120 grama neslanog svježeg krem sira
Trik:
Najbolje je kada su sve namirnice na sobnoj temperaturi, pa pazite da sir i jaja izvadite ranije iz hladnjaka.
Priprema:
Odvojite žumanjke od bjelanjaka.
Upalite pećnicu na 170 stupnjeva.
Bijelu čokoladu otopite na pari i kada se malo prohladi, dobro je promiješajte s krem sirom, a potom umiješajte i žumanjke.
Napravite čvrsti snijeg od bjelanjaka i njega potom dobro promiješajte s ostalim sastojcima.
Smjesu potom prebacite u dublji, okrugli kalup (možete si pomoći i papirom, kako je prikazano u videu), kalup koji put malo lupite po stolu/plohi kako bi sav zrak iz biskvita izašao van, da kolač kasnije bude sočniji i da ne popuca prilikom pečenja.
Kolač se peče tako da se duboki okrugli kalup stavili na tanji pleh s malo vruće vode kako bi para kružila pećnicom. Tako će kolač biti sočniji.
Pecite ga 15 minuta na 170 stupnjeva, a potom još 15 na 160 stupnjeva i za kraj ga ostavite još 15 minuta u ugašenoj pećnici.
Kada se ohladi do kraja, ukrasite ga šećerom u prahu ili nekim svojim izborom (bobičastim voćem ako žudite za slatko-kiselim kombinacijama).
Uživajte!
A ako vam slučajno nešto nije jasno, slobodno škicnite u video.
Dok uživate u savršenom kolaču, pojasnite djeci da upravo uživaju u jednoj od najslavnijih jednostavnih torti na svijetu!