Čokoladna jaja na oko oduševila su Instagram, a još uvijek ih stignete napraviti

Foto: Instagram

AKO ste ljubitelj društvenih mreža, posljednjih dana vam sasvim sigurno nije promaknula fotografija čokoladnih jaja na oko koja se širi nevjerojatnom brzinom. Iza ove kreativne uradi sam ideje stoji Martina Palić koja se krije iza inspirativnog Instagram profila mako.hr.

Naime, ona ne voli kupovne šablonske stvari pa je umjesto da kupi čokoladna jaja u trgovinama odlučila napraviti ih sama.

"Izrada je toliko jednostavna, jeftina i brza da me sve sram reći da je tutorial na blogu. Ali genijalno je za raditi s klincima koji će polizati sve zdjele i žlice", napisala je na Instagramu.

Osim što su prilično jednostavna za pripremu, ova čokoladna jaja na oko su ujedno i najbolji uskrsni znak pažnje koji možete pokloniti svojim bližnjima.

Trebat će vam svega tri sastojka koja vrlo vjerojatno imate u svom domu i zato još uvijek nije kasno da ih sami izradite i tako iznenadite svoje ukućane, obitelj i prijatelje.

Trebat će vam mliječna ili tamna čokolada, bijela čokolada i čokoladni bomboni u žutoj ili narančastoj boji.

Na pari otopite mliječnu ili tamnu čokoladu. Ako planirate napraviti čokoladna jaja na oko u velikoj posudi za pečenje, trebat će vam tri do četiri cijele čokolade.

Posudu za pečenje obložite papirom pa izlijte otopljenu čokoladu, rasporedite i lagano poravnajte špatulom. 

Ostavite nekoliko minuta dok se malo ne stegne, ali pripazite da ostane mekana na dodir.

Na pari rastopite bijelu čokoladu pa je ostavite dok se malo ne stegne.

Žlicom na mliječnu čokoladu kapajte veće kapljice otopljene bijele čokolade. 

U kapljice bijele čokolade utisnite čokoladne bombone u žutoj ili narančastoj boji.

Čokoladna jaja ostavite dok se potpuno ne stegnu, a onda čokoladu oštrim i dugim nožem razrežite na kvadratiće ili pravokutnike. 

"Čokoladna jaja složena u celofan i zavezana vrpcom ili male staklenke napunjene ovakvim čokoladnim jajima bit će najoriginalniji znak pažnje obitelji i prijateljima, a veća staklenka puna ovih posebnih čokoladnih jaja na stolu bit će odlična zamjena klasičnim uskrsnim keksićima koje inače nudite gostima", navodi Martina Palić koja je detaljniji proces pripreme ovih genijalnih čokoladnih jaja na oko objavila na svom blogu.

Evo kako su ispala drugima:

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.