Fitness influencericu napali jer trudna diže utege: “To boli bebu”

Foto: Instagram

JEDNA od najpoznatijih fitness influencerica na svijetu, Kayla Itsines, već je dogurala do sredine trudnoće, ali još uvijek redovito trenira. Iako je svoj program Bikini Body Guide koji ju je proslavio modificirala, njeni pratitelji smatraju da je to previše za nerođenu bebu.

“Ne smiješ dizati utege trudna. To boli bebu”, kaže jedna osoba, a druga dodaje: “Osjećam da beba plače.”.

Itsines je odlučila odmah razjasniti situaciju pa je napisala poduže objašnjenje.

“Utezi koje dižem imaju jedva pet kilograma. Jučer sam bila kod prijateljice koja je upravo završila s usisavanjem i pranjem podova. U poodmakloj je fazi trudnoće. Gledala sam je kako podiže dvogodišnje dijete i diže iznad glave pet do šest puta. Onda je to isto dijete sjedilo na njenom trbuhu dok ga je nosila u automobil. Stavila ga je u sjedalicu, kao i kolica te još dvije teške torbe”, napisala je Itsines i dodala da su se potom odvezle do kafića.

“Izvadila je iz automobila kolica, sastavila ih, zatim dvije teške torbe i dijete i otišla na doručak. Nitko nije podignuo obrvu, niti pomogao. Sto puta sam je pitala mogu li joj ja pomoći, ali je rekla da ne treba jer to radi svaki dan”, dodala je.

Poanta njene priče je bila pojasniti da je aktivna cijeli život i da je predivno sigurno vježbati u trudnoći.

“Sve dok imate dozvolu svog liječnika, možete vježbati i koristiti utege. Ne dižem teške utege, dapače, njihova težina je upola manja u odnosu na one koje sam prije koristila”, kaže.

Zatim se obratila majkama koje već imaju djecu.

“Vi ćete se prve složiti da postoje puno teže stvari od pet kilograma koje svakodnevno podižete ili nosite po kući, uključujući djecu. Dakle, da odgovorim na vaša pitanja, ne, utezi nisu preteški, zapravo su prelagani. Ne, ne ozljeđujem svoju bebu. Moj puls nije jako ubrzan dok vježbam i, da, možete koristiti utege u trudnoći, važno je samo vježbati sigurno i imati zeleno svjetlo liječnika”, poručila je Itsines.

Fitness stručnjakinja Tracey Mallett potvrdila je riječi Kayle Itsines.

“Trening s utezima odličan je način da ostanete fit u trudnoći, a ima i brojne prednosti za razdoblje nakon porođaja”, izjavila je za BabyCenter.

Kćer Kayle Itsines i njenog zaručnika Tobyja Pearcea trebala bi se roditi u svibnju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.