Koriste li vaša djeca ovakve bočice? Jeste li ih ikada očistili u cijelosti?

Foto: Facebook 

PROŠLI tjedan na Facebooku je nekoliko roditelja diglo paniku oko Tommy Teeppejevih bočica s plastičnim kljunom s mehanizmom protiv curenja  kojeg je nemoguće očistiti ukoliko se ne strga, a baš su to napravili roditelji nakon što su vidjeli ove fotografije. 
 
Originalnu fotografiju postavio je jedan Kanađanin koji je dugo vremena tražio uzrok zašto je njegovo dijete konstantno bolesno te je u datom trenutku pomislio da je možda kriva ovakva bočica čiji se kljun ne može normalno rastaviti i očistiti. I bio je u pravu jer kada ga je nasilno strgao unutra je pronašao odvratnu prljavštinu koju je nemoguće očistiti, a kroz koju prolazi sva tekućina koju dijete svakodnevno pije. 
 

 


Nakon što je objavio fotografiju u komentarima su se javili i mnogi drugi roditelji sa sličnim primjerima, i to ne samo kod Tommy Teeppee bočica već i svim sličnim bočicama od drugih proizvođača. Naime, mehanizam protiv curenja napravljen je tako da zadržava tekućinu unutar bočice, ali očito je da nije osmišljen kako treba s obzirom da ih je nemoguće očistiti osim ako se ne potrgaju. 
 
Sličan primjer objavio je i jedan otac čija je djevojčica tjednima patila od bolova u trbuhu, a svakodnevno je koristila bočicu tvrtke Sistema, te je i on u kljunu koji se ne da normalno rastaviti i očistiti pronašao grozan talog prljavštine i bakterija. 



Na ove su slučajeve brzo oglasiti i čelnici spomenutih tvrtki. Tako su iz Tommy Teeppeeja odmah najavili da će se svakako aktivnije pozabaviti ovim problemom  u želji da ga riješe kako treba, a da bi roditeljima pomogli objavili su i naputak kako se bočice mogu pravilno očistiti. 




Kako su napomenuli, a  cijela priča objavljena je na Buzzfeedu, bočice su zamišljene da se iz njih pije isključivo voda, čajevi ili tekućina koji ne ostavlja tragove kao što su sokovi s pulpom, mlijeko, pa čak i topli napitci. No, kako je teško kontrolirati što će se sve u bočice stavljati iz tvrtke svakako najavljuju da će pokušati riješiti taj problem.
 
Sličnu izjavu dali su i iz tvrtke Sistema koji su pak objavili i video instrukcije kako je najlakše očistiti njihove bočice.

Twist N Sip Bottle Cap Cleaning Instructions Video from Sistema Plastics on Vimeo.

A kako je opće poznato da se mnogi slični proizvodi za djecu teško mogu do kraja očistiti jer svaki od njih ima neki utor ili mehanizam, preporuka je da djeci dajete bočice koje se mogu jednostavno rastaviti i sastaviti. Ili da, ako baš ne možete zamisliti život bez bočica koje ne cure, onda ih barem svakodnevno podrobno očistite. 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.