Liječnica otkrila koji su vitamini najvažniji za jačanje imuniteta djece

Foto: Pexels

Uskoro počinje nova pedagoška i nastavna godina, a mnogi roditelji pitaju se kako djetetu osigurati snažan imunitet koji će se moći izboriti s prehladama i virozama.

Liječnica specijalizirana za zarazne bolesti, Maria Laseva, otkrila je da su za snažan imunološki sustav najvažniji vitamini A, B i C. Oni mogu povećati otpornost na infekcije.

Osim jačanja imunološkog sustava, vitamin A pomaže u poboljšanju vida te dobro utječe na rast i reproduktivnu funkciju. Može se naći u proizvodima kao što su bundeva, mrkva, brokula, jetra, jaja i maslac.

B-vitamini su važni za ukupni metabolizam. Ima ih u mliječnim proizvodima, žitaricama, lisnatom povrću, mahunarkama te u plodovima mora.

Vitamin C kontrolira stanje krvnih žila, jača imunitet te smanjuje simptome gripe i prehlade. Da biste opskrbili organizam njime, morate jesti svježe povrće, voće, bobičasto voće i kelj.

Liječnica je podsjetila roditelje na važnost hranjive užine. Umjesto peciva, koja su ne samo nezdrava već i štetna, djetetu je bolje spakirati voće, jogurt, nekoliko orašastih plodova i bocu vode. Te će namirnice pomoći u održavanju energije i zdravlja tijekom dana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.