Mama fizijatar ima važno upozorenje za roditelje male djece: "Maknimo od njih balone"

Foto: 123RF, Instagram

RODITELJI na Instagramu danima dijele upozorenje Danijele Rašić Markote, specijalizantice fizikalne medicine i rehabilitacije. 

Rašić Markota, inače i mama dvoje djece, stoji iza Instagram profila @mama_fizijatar, na kojem objavljuje razne savjete koji mogu pomoći djeci u razvoju motorike i osjetila kroz igru i odrastanje, no dolaskom toplijih dana upozorila je na vodene balone. Naime, oko sebe vidi sve više djece koja se igraju balonima koji se pune vodom, a za malu djecu oni mogu biti iznimno opasni.

"Prvi slučaj koji sam vidjela je bilo dijete u dobi 2-3 godine koje je ovakav mali balon pokušavalo napuhati. Pošto se jako teško napuhuju, dijete je umjesto izdisaja udahnulo i balon mu je zatvorio dišne puteve. Zdravo dijete je sada nepokretno, s teškim oštećenjem mozga", napisala je.

Vodenim balonima obično se igraju starija djeca, ali mogu završiti i u rukama mlađe.

"Za čas može poći po zlu. Osvijestimo ovo i pazite na malu djecu. Zaštitimo ih i maknimo od njih sve balone, folijice i slično. Posebno apeliram na roditelje koji imaju više djece da pripaze na mlađe bebe koje mogu dopuzati do balona kojima se igraju starija djeca i staviti ih u usta", zaključila je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.