Ne sudite roditelje po dječjim kolicima. To se događa i nije u redu

Foto: EPA

KAD su djeca mala, uglavnom se brinemo o tome dobivaju li dovoljno mlijeka i dišu li dok spavaju. Brinemo se o prekretnicama i o tome kako bi sisanje palca moglo utjecati na zdravlje zuba. Ali postoji jedna stvar o kojoj većina nas ne očekuje da ćemo se morati brinuti kada postanemo roditelji, a to je osuđivanje drugih roditelja zbog naše opreme za bebe. No to se događa, a o tome je progovorila jedna mama na TikToku.

"Tijekom obiteljskog izleta u zoološki vrt osjećala sam se kao da me drugi osuđuju jer sam gurala kolica koja nisu među skupljima. Svaka kolica bila su luksuzna, a moja obična", rekla je žena imena Brooke.

@brookesobasic I didn’t realize my stroller would enable classist side eyes 🤨 #mamatok #stroller #graco #vista #uppa #nuna #wonderfold #richmom #poormom #parenting #babygear ♬ original sound - Brooke

I njezino iskustvo očito nije jedino jer su mnogi u komentarima izrazili da su iskusili sličan osjećaj srama.

Tanay Howard za časopis Parents piše da nikoga ne osuđuje zbog izbora opreme za dijete.

"Znam koliko imam novca i brinem se o vlastitom džepu. Nikada se ne bih zaduživala da se uklopim među mame u parku ili samo da bih bila dio bande koja raspolaže luksuznom opremom za bebe", pojašnjava ona te navodi da živi u New Yorku, gdje je stanarina previsoka.

"Nisam mogla ni zamisliti da ću platiti iznos mjesečnog najma jednosobnog stana da kupim kolica. Moja djeca ih ionako nisu previše koristila. No mnoge obitelji trebaju kolica, a to koliko je marka skupa ili ekskluzivna trebalo bi vam biti posljednja briga. Na dugom popisu stvari zbog kojih će nas društvo osuđivati tijekom roditeljstva, cijena tuđih stvari za bebu ne bi trebala imati nikakvog utjecaja na vas. Kada žele kupiti bilo koju vrstu dječje opreme, savjetujem roditeljima da vode računa o sigurnosti, jednostavnosti korištenja i izdržljivosti", poručila je Howard.