Par objasnio zašto spava u odvojenim sobama. Kriza u odnosu ili pun pogodak?

DIJELJENJE kreveta s partnerom opće je prihvaćeni dio braka ili veze, a uglavnom je i uvjetovano očekivanjima okoline. Ipak, za mnoge parove to zvuči dobro u teoriji, ali ne izgleda najbolje u praksi.

Različite rutine spavanja, problemi poput hrkanja i slično mogu utjecati na ukupno zadovoljstvo i harmoniju u odnosu, a upravo je zato jedna žena podijelila svoje iskustvo otkrivši na TikToku detalje kontroverzne rutine spavanja nje i njenog dečka.

@carsynvsoto Atleast he keeps his room clean most of the time #boyfriend #roomtour #bedroom #neutralcolors #bedroomdecorideas ♬ original sound - livinonthedancefloor💋

Carsyn Soto i njen dugogodišnji dečko Ben Schmidt privukli su veliku pozornost na društvenoj mreži i prikupili čak 2.5 milijuna pregleda. Naime, spavaju u odvojenim sobama, objasnivši da oboje vole svoj privatni prostor. "Svatko može svoju sobu urediti onako kako mu odgovara", kaže Carsyn.

Pratitelji su uglavnom imali pozitivne komentare

TikTok je bio preplavljen pozitivnim komentarima, a dio njih je zaključio da je ovo izvrsno rješenje za ljude koji rade u smjenama, one sa psihičkim ili drugim poteškoćama, kao i ljude koji jednostavno uživaju u vremenu nasamo.

"Prakticiranje spavanja u odvojenim sobama ne poništava vezu", napisao je netko.

"Odvojene sobe su zapravo superkorisne ako vaš partner hrče, priča u snu, hoda u snu", dodao je drugi.

Prema news.com.au, prije 1950-ih odvojeno spavanje partnera se obično smatralo zdravijom opcijom, a tek kasnije je dobilo negativne konotacije. Stručnjakinja za veze Rachel Voysey rekla je da svjedoči ponovnom vraćanju na staro - promjeni očekivanja od parova i uklanjanju stigme odvojenog spavanja.

"Vidim da su mlađi parovi daleko manje ograničeni očekivanjima i normama, odmiču se od tradicije", rekla je istaknuvši i porast otvorenih i poliamornih veza.

Neki su korisnici TikToka ipak bili skeptični prema ovakvom aranžmanu

"Ne, to je čudno, prestani pokušavati to normalizirati. Crvena zastavica", napisao je netko.

"Kako reći nekome da ti je veza u krizi a da to ne izgovoriš", cinično je dodao drugi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.