Pohanci bez paniranja - ukusno i neprocjenjivo brzo!

Foto: Pinterest

DJECO, što ćemo sutra kuhati? Pohano mesooo! Oh, ne, opet paniranje. 
 
Pohanci su jedni od onih jela koje velika većina klinaca obožava jer takav komad mesa, osim što je ukusan, nije toliko mastan i ljepljiv kao pečeno/pirjano/kuhano i klinci ga s guštom mogu uzeti u rukicu i klopati. 
 
Pohana/pržena hrana koliko god nezdrava bila jer u sebi ima toliko mnogo masnoća koje namirnica upije prilikom prženja, no djeca ih toliko vole da jednostavno s vremena na vrijeme pomislimo - ma ah, možemo koji put i nezdravo jesti. 
 
Doduše, moramo  naglasiti da je domaća pohana i pržena hrana uvelike zdravija od one koje konzumiramo po raznim fast foodovima  gdje se hrana prži na danima starom ulju, dok kod kuće to ulje mnogo češće mijenjamo. 
 
Toliko o zdravlju, a sada idemo na onaj mamama mučniji zadatak. Priprema za pohanje nije teške no zahtjeva nešto više uloženog vremena - prvo začiniti, pa brašno, pa jaja, krušne mrvice, tko voli duplu dozu, ponovo jaja, pa krušne mrvice. I tako za svaki komad mesa, a jedna četveročlana obitelj za ručkom može smazati puno više pohanaca no što bi pojela primjerice pečene komade piletine. 


 
Zašto si stoga ne bi olakšali posao i umjesto klasičnog paniranja meso "obložili" palentom. Da, palentom! Tako jednostavno - jer palenta će se jako dobro zalijepiti za meso te će nakon pečenja/pohanja/prženja biti savršeno hrskava - još hrskavija od panade. Osim mesa, palentu na isti način možete koristiti i pri prženju krumpirića, kosanih odrezaka, ribe i sličnih drugih jela.  
Meso neće promijeniti okus, ali će mu popržena palenta dati notu kao da je obloženo pečenim sezamom.  A kada smo kod sezama, i on se lako lijepi za meso, no pri pečenju će znatno više otpadati nego palenta. 
 
Probajte, ukusno je i zaista mnogo jednostavnije od klasične panade. 
 
Čak i ako ne volite palentu/puru/žgance/kukuruznu krupicu - na ovaj način nećete ni primijetiti da se radi upravo o toj namirnici! 
 

Uživajte u jednostavnom i ukusnom ručku!   

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.