Poznata pjevačica otkrila zašto djeci nikad ne brani slatkiše

Foto: EPA

AMERIČKA pjevačica i glumica Ciara mnogo pažnje posvećuje svome zdravlju, a usvojene zdrave navike nastoji prenijeti i na svoju djecu. No, to ne znači da im s vremena na vrijeme ne dozvoli da uživaju u nezdravim slatkišima. Kako je rekla u intervjuu za Today, smatra da je najvažnije pravilo kod prehrane ni u čemu ne pretjerivati.

''Mislim da je u životu najvažnija ravnoteža. Općenito, a posebno kada je u pitanju naše zdravlje, morate biti realni, zar ne? Kakvu korist imamo od života ako povremeno ne uživamo u hrani koja baš i nije najzdravija? Naravno, bitno je da postoji balans i da nema pretjerivanja. Ali, da, svojoj djeci nikad ne branim slatkiše jer će ih, uostalom, baš u tom slučaju i najviše htjeti'', objasnila je.

Ciara je u više navrata izjavila kako se ne pridržava nekih određenih režima te uživa u hrani, istovremeno balansirajući između zdravih i manje zdravih namirnica. Umjesto tri velika obroka u danu, pjevačica jede pet manjih kako bi konstantno održavala razinu sitosti, a iste obroke sprema i svojoj djeci.

Za doručak tako najčešće jede omlet s jajima i špinatom ili palačinku od bjelanjaka i žitarica. Za užinu voli pojesti zaleđeni jogurt sa svježim voćem, za ručak jede krumpir i brokulu kuhanu na pari, dok za večeru preferira povrtnu juhu, losos s roštilja i kuhanu smeđu rižu.

Kada je riječ o grickalicama, Ciara priznaje da ona i djeca najviše uživaju u aromatiziranom čipsu te sladoledu. Ugoditi djeci kod pripreme obroka nije jednostavan pothvat, ali Ciara i njezin suprug Russell Wilson osmislili su nekoliko načina da zadovolje svoje mališane, kao što je dodavanje špinata u smoothie i pronalaženje alternativa kalciju, poput sira ili zdravih žitarica za najmlađeg sina koji ne voli mlijeko.

''Samo dajem sve od sebe da pronađem artikle koji su neutralni u svim segmentima i pritom pokušavam usrećiti sve. Zbog malo slobodnog vremena jasno mi je da ne mogu stalno imati tri različita jedinstvena obroka, a mislim da to jednostavno nije ni normalno. Kada počnu prigovarati, samo kažem da ni ja nisam jela uvijek sve što mi je palo na pamet'', objašnjava pjevačica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.