Premijerku Novog Zelanda prekinula kći dok se obraćala javnosti, video je presladak

RODITELJI koji imaju malu djecu i uz to rade od kuće znaju kakav je to izazov većinu vremena. Jacinda Ardern, premijerka Novog Zelanda, jedna je od roditelja koji se moraju nositi sa specifičnim situacijama rada od kuće uz malu djecu. 41-godišnja političarka je govorila uživo na Facebooku nakon radnog vremena, obavještavajući Novozelanđane o planovima vrha države po pitanju pandemije covida-19, a njena ju je mala djevojčica u tome prekinula.

Usred monologa premijerke, curica je dozivala: "Mama". Iako su političari naviknuti na prekidanja tijekom govora, ovo je bila neodoljiva situacija. BBC News objavio je video na YouTubeu.

"Ti si trebala biti u krevetu, draga", reagirala je Ardern, okrenuvši se prema glasiću. "Vrijeme je za spavanje, draga, vrati se u krevet. Doći ću te vidjeti za sekundu."

Nakratko se ispričala publici Facebook Livea prije nego što je ponovno prekinuta. "Da, baka će te odvesti u krevet", rekla je Ardern, misleći na svoju majku koja je bila u blizini, prije nego što se vratila pred kameru. 

"Pa, to je bio promašen pokušaj odlaska u krevet, zar ne? Oprostite svima, mislila sam da je ovo dobar trenutak. Napravit ću Facebook Live, sve je mirno i sigurno. Ima li još netko među vama kome djeca pobjegnu iz kreveta tri, četiri puta, prije nego konačno zaspu?"

Premijerka je pokušala vratiti svoj tijek misli i nastaviti razgovor, no malena Neve nije se dala pokolebati. Nakon kratkog odlaganja, opet se vratila i rekla mami da ovo jednostavno predugo traje.

"Oh, da. Žao mi je, draga. Toliko dugo traje", potvrdila je Ardern, odlučivši privesti kraju svoje obraćanje. "Ispričavam se svima. Otići ću i odvesti Neve u krevet", obratila se publici i uputila zahvalnost na pozornosti. "Mislim da sam svakako pokrila sve što sam imala za podijeliti s vama u ovom trenutku, ali možda se javim naknadno za proširenu verziju. Proširenu i neprekinutu verziju", dodala je šaljivo na kraju.

Neve Te Aroha Ardern Gayford jedino je dijete premijerke Ardern i njezinog partnera Clarkea Gayforda, s kojim se planira vjenčati tijekom ljeta na južnoj hemisferi. Neveino rođenje 2018. godine učinilo je Ardern drugom izabranom svjetskom lidericom u modernoj povijesti koja je rodila dok je obnašala dužnost. Pokojna dvostruka premijerka Pakistana Benazir Bhutto bila je prva, kad je rodila kćer 1990. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.