Roditelji bijesni: Zbog prečestog pranja našoj djeci su ruke crvene i krvave

Foto: 123RF

BORBA protiv koronavirusa ne prestaje, a diljem svijeta se prakticiraju različite mjere. No roditelji iz jedne škole u Teessideu tvrde da su pravila otišla predaleko te da se njihova djeca kući vraćaju "plačući od bolova" zbog "crvenih, krvavih" ruku. Prema njihovim navodima, to je rezultat toga što njihova djeca moraju prati i ribati ruke čak i do 10 puta dnevno kako bi bili sigurni da su zaštićeni od covida.

Naravno, pranje ruku je jedan od najvažnijih načina kontrole širenja infekcija. Međutim, jedna mama čije su se kćeri vratile kući s nadraženom kožom rekla je da se ne radi toliko o sapunima ili gelovima koje škola koristi, koliko o načinu na koji djeca trebaju prati ruke, prenosi Teesside Live.

Nakon što je shvatila da više ni kreme za ruke ne pomažu, rekla je svojoj djeci da ne slušaju naredbe nastavnika i ne peru toliko često ruke. S njom se slaže i mama čiji se dječaci također kući vraćaju s ispucalom kožom na rukama, prenosi Mirror.

"Ja sam za dobru higijenu ruku i za zaštitu drugih, ali jednostavno ne mogu podnijeti da moji dječaci plaču od bolova svake večeri", rekla je.

Također, jedna je mama objavila da je njezino dijete dobilo steroidnu kremu i da je imalo "puno malih posjekotina" na rukama, dok je druga otkrila da joj je liječnik priznao kako je ovo sve češći problem među školskom djecom.

"Mog sina su toliko boljele ruke da je plakao i kad sam ga odvela liječniku opće prakse, on mi je rekao da se susreo s nizom majki koje su dovele svoju djecu zbog iste stvari", istaknula je.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.