Savršeni muškarac je prilično savršena laž

Foto: 123rf

ODUVIJEK si sanjala o „savršenom“ muškarcu. Mada, znaš i sama da savršeni ne postoje. Ali opet, bar neke stvari posebno voliš kod muškarca.  Nježnost, pažnja, ljubav, osjećaj da je za tebe uvijek tu. Želiš muškarca kraj kojeg ćeš osjećati sigurnost, kraj kojeg ćeš se osjećati zaštićeno, daleko od svakog  osjećaja usamljenosti i patnje. On je tvoja snaga, tvoja radost i tvoj mir. Takvog želiš.  I onda, takav ušeta u tvoj život.  Tvojoj sreći nema kraja, skačeš ko divlja od sreće, od uzbuđenja da se baš tebi ukazala ta posebna čast. Čast da je „Mr. Perfect“ izabrao baš tebe.   

Sjajiš od sreće, pri hodu ne dodiruješ tlo, osmijeh ti ne silazi sa lica. Jer,  sve o čemu si sanjala upravo tu je, kraj tebe. Spava, hoda, diše, postoji.  Ne nedostaje nježnosti, lijepih riječi, držanja za ruku, toplih poruka, zvanja samo da ti čuje glas. Svega toga imaš na pregršt i zaista misliš da si na sedmom nebu. Govori ti kako se s tobom vidi u budućnosti, zajedno u mislima gradite dom, obitelj, kuću. Sve radite zajedno, družite se s prijateljima, izlazite, gledate filmove, putujete.  I sve je tako prokleto lijepo da u jednom trenu pomisliš da je to sve san. Ali nije. On je tu, i gleda te  takvim pogledom  od kojeg ti zastaje dah. Poznaje te u dušu, jer si mu se toliko otvorila i toliko dala. Točno zna što misliš, što osjećaš, zna što želiš u kojem trenu.  Nosi te kao kap vode na dlanu.  A ti uživaš poput princeze, ne znajući da bol s takvim tipom može postojati.  Ali gle čuda, itekako može. 

Nakon nekoliko mjeseci veze, ili možda godinu, frajer je nestao.  Netragom nestao.  Ni glasa, ni poruke, ni poziva, ni pojave. Ničega. Propao u zemlju.  Tvoj „savršeni“ muškarac  kao da nikada nije ni postojao. Ti si u šoku, ne vjeruješ da bi netko poput njega to mogao učiniti. O itekako bi mogao, itekako. Ne znaš za sebe od boli i tuge, od plača natečenih očiju, od besanih noći.  Ne znaš tko si, ni zašto postojiš. Uništio te u potpunosti.  Ne javlja se, jednostavno ne postoji. Kao da nikada niti nije postojao.  Savršeni muškarac je dao petama vjetra. Zašto? Jer se „savršeni“ muškarac prestrašio. Jer „savršeni“ nikada nije niti bio. Cijelo vrijeme si imala posla sa velikom kukavicom.  Sa teškim frajerom koji je bio s tobom samo do kada je njemu tu odgovaralo, samo do onda  kada je on to htio.  Izvukao je od tebe emocije, nježnost, odanost i sve to bacio u vjetar.  Jer se on, eto,  nije osjećao da bi s tobom nešto mogao dalje, pa je otišao bez pozdrava. Jer zašto bi se on nekome objašnjavao, govorio da To nije to?  Pa je pobjegao podvijena repa. I onda shvatiš da si cijelo vrijeme imala posla sa slabićem, kukavicom. Frajerom koji je bio samo jak na riječima, koji je gledao samo sebe, i bio s tobom samo onoliko koliko je njemu odgovaralo. Kada su se te stvari promijenile  odlepršao je drugoj ptičici, zavodeći nju  istim riječima. I past će opet neka na njega, hoće. Jer se on savršeno izvježbao u tome. Uzeti nekome dušu i srce i onda ga uništiti.  

Misliš si cijelo vrijeme kako to nisi vidjela, kako ti je moglo promaknuti njegovo ponašanje. Ali, bila si toliko zaslijepljena  onim što si željela i o čemu si maštala da ništa drugo niti nisi mogla vidjeti. Jer , nisi mu ni prva ni zadnja.  Da, dugo još nećeš moći doći k sebi.  I krivit ćeš se cijelo vrijeme, kako si si to mogla dopustiti. Ali ne krivi se. Ti si dala sve od sebe, nisi učinila ništa loše. Budi sretna, koliko god ti se činilo to sada glupo rečenim. Ali budi sretna.  Iz jednog jedinog razloga.  Sretna jer si na vrijeme saznala tko je i kakav je. Zamisli da si s njim počela graditi život i nakon deset godina braka odleprša i ostavi te sa dvoje djece,  neplaćenim računima, praznim životom. Vidiš,  bolje da se desilo sada.  Znaš na čemu si.  Ima divnih muškaraca, zaista ima, ali ti si naletjela na kukavicu. Nisu  svi muškarci takvi ako je on bio. I ne treba druge zato podcjenjivati i omalovažvati. Da, boli, užasno boli. Misliš da će ti  se raspasti duša, misliš da se nikada od boli nećeš izvući. Ali hoćeš. Proći će. Sve prolazi. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.