Slavne mame o majčinstvu: "Imati dijete znači neprestano očekivati neočekivano"

Foto: EPA

KADA je riječ o svakodnevnim izazovima majčinstva, neke slavne majke ne srame se ukazati na njih pa su iskreno progovorile o roditeljstvu da pokažu kako kroz slične probleme prolaze i druge žene.

Anne Hathaway

Anne Hathaway, nagrađivana glumica i majka dvojice sinova, roditeljstvo doživljava kao stalni izazov, u što se dodatno uvjerila za vrijeme koronavirusa i izolacije. Tvrdi da ju je majčinstvo oplemenilo kao osobu, ali ne krije da je to iskustvo prepuno uspona i padova.

''Reći ću samo jedno - j..... rublje! Cijelo to iskustvo u karanteni je bilo jedno veliko carstvo izazova. Stalno nešto naučite, to je zapravo prava krivulja učenja. Osim toga, imate osjećaj da sve radite pogrešno, pogotovo kad su djeca još mala, a vi nemate nikakvog iskustva. Nisam savršen roditelj, ali trudim se uvijek smirenim tonom razgovarati sa svojom djecom, koliko god to nekad bilo teško'', rekla je Hathaway. 

Hilary Duff

S tim da je majčinstvo divno, ali sa sobom nosi velike izazove, slaže se i Hilary Duff, glumica i majka troje djece. 

"Volim svoju djecu više od svega i ne mogu zamisliti svoj život bez njih. Ali ne sviđaju mi se uvijek. Stalno čistim za njima i uvijek trče naokolo, što je za mene apsolutno iscrpljujuće'', rekla je glumica za Refinery29.

Kristen Bell

Kristen Bell, američka glumica i majka dvije djevojčice, priznala je kako bi voljela da je već na samom početku roditeljstva znala koliko je važna komunikacija i rješavanje problema. Posebno se prisjetila trenutka kad je tek bila rodila svoje prvo dijete te je bila primorana pomoć potražiti od svoje majke.

''Kad sam prvi put postala mama, radila sam noćne smjene i brinula se o kćeri preko dana. Bila sam toliko umorna da sam jedva stajala na nogama... Sve dok se jednog dana nisam slomila i plačući nazvala svoju mamu. Nitko ti ne kaže koliko je teško imati malu bebu, shvatiš tek kad rodiš", rekla je Kristen za portal Babble.

Blake Lively

Glumica Blake Lively ima troje djece, a trenutno čeka četvrto. O majčinstvu uvijek otvoreno govori pa je tako za Los Angeles Times izjavila da je imati dijete slično kao i živjeti s ovisnikom.

''Imati dijete znači neprestano očekivati neočekivano. Nikad ne znate kada ćete imati problema ili kada ćete od djeteta dobiti veliki osmijeh ili će se taj osmijeh u samo nekoliko sekundi pretvoriti u histeriju. Mogla bih reći da me to pomalo podsjeća na život s ovisnikom'', rekla je Blake. 

Serena Williams 

Tenisačica Serena Williams ima djevojčicu i, kako kaže, otkad je postala majka, divi se svakoj ženi koja može odgajati dijete i usput raditi puno radno vrijeme. 

''Tek sada kad sam postala majka shvaćam tko su pravi heroji na ovome svijetu, prije sam mislila drugačije. To su definitivno žene, ma ne, one su superheroji. Roditi i nekoliko tjedana kasnije već ići na posao od 9 do 17 sati, kao neke majke, ne mogu to ni zamisliti. Sretna sam što ja nisam morala tako brzo početi raditi'', bila je iskrena Serena, koja ne krije koliko je majčinstvo zahtjevan posao.

''Sasvim je normalno osjećati kao da ne činite dovoljno za svoje dijete. Svi smo jednom mislili isto. Puno radim, treniram i trudim se biti što bolji sportaš. Međutim, to znači da, iako sam s njom svaki dan, nisam u blizini onoliko koliko bih to željela biti. Većina vas mama sigurno razmišlja slično. Bez obzira na to ostajete li kod kuće ili radite, pronaći tu ravnotežu u majčinstvu prava je umjetnost'', objavila je na Instagramu.