Foto: Shutterstock
JEDNO od omiljenih jela nas odraslih mogu jesti i bebe od osam mjeseci starosti, ipak, u malo prilagođenoj varijanti.
1 žličica maslinova ulja
1/2 glavice manjeg luka
100 grama mljevene govedine
1/2 nasjeckane rajčice
50 grama tjestenine
Postupak
1. Na maslinovu ulju pirjajte sitno nasjeckan luk, dodajte mljeveno meso te pirjajte sve zajedno dok meso cijelo ne posmeđi.
2. Dodajte rajčicu te miješajte sve zajedno desetak minuta.
3. Za to vrijeme stavite kuhati tijesto.
4. Kada se tijesto skuha, a umak je gotov, pomiješajte jedno s drugim te izmiksajte štapnim mikserom ili blenderom.
Napomena
Iako vam je praktičnije jednostavno izmiksati "odraslu" verziju ovog jela, imajte na umu da to za bebu nije dobro jer njezin probavni sustav nije dovoljno razvijen za probavljanje jačih začina. U recept za bebe nemojte stavljati ni sol, ni bosiljak, ni ostale začine koji inače idu u umak bolonjez.