Sve što trebate znati o gubitku kilograma u trudnoći

Foto: 123RF

MNOGE buduće mame pripremaju se na povećanje tjelesne težine u trudnoći. Ipak se u vama formira novi život i logično je da jedete više, a to rezultira većom brojkom na vagi.

No, što ako se dogodi upravo suprotno?

Iako je potpuno prirodno da se zabrinete zbog gubitka kilograma, liječnici uvjeravaju kako razloga za brigu nema, prenosi portal Parents.

Gubitak kilograma u prvom tromjesečju

Čak se 80% budućih majki susreće s nekim oblikom mučnina u prvom tromjesečju, a to može rezultirati manjim konfekcijskim brojem. 

Čak i ako ne povraćate, jutarnje mučnine mogu utjecati na apetit i smanjiti potrebu i želju za hranom i upravo su one razlog za gubitak kilograma u prvom tromjesečju.

Budite sigurne da ovakav gubitak kilograma nema utjecaja na razvoj vaše bebe. To je sasvim normalna pojava i događa se kod određenog broja žena. 

Do 14. tjedna jutarnje mučnina bi trebale prestati i apetit bi se trebao vratiti. U ovom trenutku mnogo žena brzo vrati izgubljene kilograme.

Jedini problem koji stvara gubitak kilograma je ako postane značajan, odnosno ako izgubite više od 10% vaše ukupne tjelesne težine. U tom slučaju je važno konzultirati se s liječnikom koji će vam vjerojatno propisati lijekove koji će olakšati jutarnje mučnine.

Gubitak kilograma u prvom tromjesečju je normalan i nema razloga za brigu, no, ako osjećate da nešto nije u redu, svakako obavijestite svog liječnika o tome.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.