Tri mudra savjeta koja je Stephen Hawking dao svojoj djeci prije smrti

Foto: EPA

BRITANSKI fizičar Stephen Hawking nekoliko godina prije smrti u jednom je intervjuu otkrio koje je savjete dao svojoj djeci dok su se susretali s negativnim događajima u životu. Naime, cijenjeni fizičar imao je troje djece, kćer Lucy i sinove Timothyja i Roberta, a njegove savjete mogli bi iskoristiti i drugi roditelji.

Jedan od savjeta koje je dao svojoj djeci glasio je: ''Zapamtite da uvijek trebate gledati gore u zvijezde, a ne dolje u svoja stopala.'' Naime, Hawking je uistinu imao mnogo izazova i problema u životu, ali nije dozvolio da to utječe na njega ili ga spriječi u ostvarivanju snova.

Drugi savjet odnosio se na posao i njegovu veliku važnost u svačijem životu. ''Nikada ne odustajte od svoga posla. Posao je taj koji nam daje smisao i svrhu, a život je bez njega prilično prazan'', savjetovao je svojoj djeci.

I posljednji, ali ne manje važan savjet odnosio se na ljubav. ''Ako imate dovoljno sreće da pronađete ljubav, zapamtite da je vrlo rijetka i nemojte ni slučajno dozvoliti da je izgubite'', rekao je Hawking.