Trudnice, ovim jednostavnim doručcima olakšat ćete si jutarnje mučnine

Foto: 123RF

TRUDNOĆU mnogi nazivaju blaženim stanjem, no trudnice koje pate od mučnina, ponajviše onih jutarnjih, neće se baš složiti s tom konstatacijom.

Ako ste jedna od onih trudnica kojima i sama pomisao na hranu izaziva muku, ovo su neki doručci koji bi vam mogli olakšati jutarnje mučnine. Za portal Mother&Baby otkrila ih je nutricionistica Rosie Letts.

Kuhana jaja s tostom

Jaja su jedan od najlakše probavljivih izvora proteina i pomažu u prevenciji jutarnje mučnine. Osim toga, ova kombinacija proteina i ugljikohidrata dobro će vas zasititi.

Domaći sladoled na štapiću

Zamrznuto voće na štapiću idealno je za osvježenje i hidrataciju. Pomoći će vam barem malo ublažiti jutarnju mučninu. 

Banane

Banane su izvrstan izvor kalija i željeza. Osim toga, spriječit će pad šećera u krvi i tako vam pomoći da smanjite jutarnje mučnine. Ono što pojedete za doručak ima ogroman utjecaj na vaše raspoloženje i razinu energije tijekom dana. 

Suho voće 

Suho voće je osim ujutro, dobro imati pored sebe i tijekom dana jer sprječava simptome mučnine. Jedite sušene marelice, banane i brusnice.

Smoothie od borovnica s chia sjemenkama

Izmiksajte borovnice s kokosovom vodom jer ona sadrži pet elektrolita koje vaše tijelo treba: kalij, natrij, magnezij, fosfor i kalcij. Dodajte pola banane i dvije čajne žličice chia sjemenki kako bi vas smoothie zasitio.

Čaj od đumbira

Šalica čaja od đumbira pomoći će vam smanjiti mučninu. Važno je ne uzimati više od jednog grama dnevno, kako biste izbjegli štetna djelovanja, upozorava stručnjakinja. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.