Ukusan ručak: Lazanje s tikvicama i šalšom

123RF

IAKO su lazanje nešto zahtjevnije za pripremu, ovo jelo nikoga neće ostaviti gladnim. Kako ne biste uvijek jeli klasične s mljevenim mesom ili sirom, donosimo vam malo drugačiji recept.

Za ovo ukusno jelo trebat će vam tri tikvice, maslinovo ulje, glavica luka, pelati, češnjak, bosiljak, origano, sol, malo šećera, tjestenina za lazanje, ricotta, naribani parmezan i mozzarella.

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Tikvice narežite na tanke trake po dužini, pa ih posolite i ostavite da se dobro posuše.

Skuhajte šalšu. Na malo maslinovog ulja prodinstajte sitno nasjeckanu glavicu luka. Dodajte narezane pelate, protisnuti češnjak, bosiljak, origano, sol i malo pošećerite.

Vatrostalnu posudu namažite maslinovim uljem i češnjakom.

U većem loncu zakuhajte vodu i malo je posolite. Ubacite tijesto za lazanje na minutu da malo omekša pa ga stavite u vatrostalnu posudu da prekrijete dno. Dodajte šalšu, četvrtinu ricotte, četvrtinu naribanog parmezana, četvrtinu mozzarelle i tikvica, pa posipajte malo bosiljka. Ponovite postupak dok ne potrošite sve sastojke. Završni sloj moraju biti tikvice posipane parmezanom i paprom.

Prekrijte posudu folijom i ubacite u pećnicu na 45 minuta. Izvadite posudu, maknite foliju i vratite lazanje u pećnicu na još 20 minuta. Ostavite da se ohlade 15-ak minuta prije rezanja.

Dobar tek!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.