Znanstvenici potvrdili: Mame trebaju masažu

Foto: Pixabay

OBAVEZE na radnom mjestu, kućanski poslovi koji se neprestano gomilaju, zahtjevni i plačljivi klinci koji vas iscrpe do maksimuma… Sve to mame često može dovesti do ruba živaca. Ne trebamo ni spominjati da svakoj mami s vremena na vrijeme treba dobar odmor. I ne samo da ga treba, svaka ga majka zaslužuje.

Mnoge mame često se muče s osjećajem krivnje ako razmišljaju o sebi i svojim potrebama. Ponekad je za to odgovorna njihova okolina pa zaključe da smiju zanemariti sebe i svoje potrebe kada stigne dijete. Ali to nije dobro. Mame moraju shvatiti da ljubav i briga za vlastito tijelo pozitivno utječu na život cijele obitelji, a ne samo na njih. Odmor treba svima, a pogotovo mamama.

Masaža kao lijek protiv stresa i depresije

Što vam prvo padne na pamet kada spomenemo opuštanje? Nekima je to šetnja prirodom, kava s prijateljicama ili vruća kupka, a drugima masaža. Ako i sami volite masažu, samo nikako da odvojite vrijeme da na nju i odete, evo zašto biste ipak trebali.

Osim što ćete napokon pronaći vremena samo za sebe, masaža donosi još mnogo drugih dobrobiti. Čak je i znanost potvrdila da mame trebaju masažu. Djeluje opuštajuće te povećava serotonin i dopamin, važne hormone koji doprinose boljem raspoloženju. To je ujedno i jedan od razloga zašto se nakon svake masaže osjećamo tako opušteno i poletno.

Jednako je važna i masaža u trudnoći

Istraživanja provedena o ovoj temi pokazala su da masaža u trudnoći isto donosi mnogo dobrobiti. U prvom i drugom tromjesečju profesionalni maseri preporučuju odlazak na prenatalnu masažu svakih deset do 15 dana, a u posljednjim mjesecima trudnoće i jednom tjedno zbog pojačanih bolova u nogama i leđima.

Samo sat vremena masaže tjedno pomoći će vam da se oslobodite stresa, bolje koncentrirate na poslu, ali i lakše nosite sa situacijama koje su vam naporne. Ako ne želite da stres i frustracija utječu na vas, ali samim time i na vašu djecu, morate raditi na svom unutarnjem balansu. Jedan od najboljih načina da to postignete je upravo masaža, zaključuju stručnjaci.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.