Anina seksi kuhinja: Lazanje s tikvicama i čokoladna torta s narančom

Foto: Filip Dizdar

DRAGE naše Rouge kuharice, ovaj vikend smo za vas pripremile ukusne lazanje s tikvicama i sirom te brzu i laganu tortu s čokoladom i sokom od naranče. Uživajte u receptima koje smo odabrali za vas i dobar tek!

Lazanje s tikvicama
 
Potrebno:
500 g tikvica 
50 g maslaca  
12 listova lazanja 
100 g gorgonzole 
100 g mozzarelle 
20 g parmezana 
 
Za umak bešamel:
 
50 g maslaca 
50 g oštrog brašna 
1 l mlijeka 
 
Priprema:
 
Tikvice operite i narežite na tanke ploške. Popecite ih na maslacu i začinite po želji. Napravite bešamel tako da na maslac stavite brašno te postupno dolijevate toplo mlijeko uz neprestano miješanje dok ne dobijete gustu i glatku smjesu. Na kraju posolite, popaprite ili dodajte muškatnog oraščića po želji.  Na dno lima stavite malo bešamela, a zatim složite red lazanja, po njima rasporedite bešamel, tikvice te narezanu mozzarellu i gorgonzolu. Ponovite postupak dok vam  ne nestane sastojaka tako da  na zadnji list lazanja stavite bešamel, naribani sir i parmezan. Pecite oko 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 220°C. 
 
Čokoladna torta s narančom
 
Potrebno:
 
8 jaja 
250 g čokolade u prahu 
250 g mljevenih oraha 
7 žlica šećera 
dvije naranče 
 
Priprema:
 
Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke i 6 žlica šećera umutite pjenasto, dodajte čokoladu u prahu, orahe i naribanu koricu naranče. Umutite bjelanjke s dvije žlice šećera u čvrsti snijeg te dodajte prvoj smjesi lagano miješajući. Smjesu stavite u kalup na papir za pečenje i pecite 45 minuta na 200°C. Tortu ohladite i prelijte cijeđenim sokom od naranče te premažite šlagom ili čokoladnom glazurom po želji.

Pssst! Ana nosi crni kompletić by Lisca!
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.