Anina seksi kuhinja: Riba u umaku od naranče i čokoladni cheesecake

Foto: Filip Dizdar

DRAGE naše Rouge kuharice, ovaj vikend smo za vas pripremile jednostavne recepte za ribu u umaku od naranče i čokoladni cheesecake. Ako još nemate ideju za ukusni vikend ručak, inspirirajte se našim odabirima. Dobar tek!

Riba u umaku od naranče
 
Potrebno:
 
4 žlice maslinova ulja
 
4 fileta bijele ribe po želji 
 
2 žličice limunova soka
 
60 g maslaca
 
1 mladi luk, bijeli dio, sitno nasjeckan
 
125 ml narančina soka
 
1 žličica narančine korice
 
1 žličica gustina
 
Priprema:
 
Izrežite 4 veće alufolije pravokutnog oblika i premažite ih polovinom ulja. Stavite svaki filet ribe na zasebnu, namašćenu foliju, pospite začinima po želji, pokapajte limunovim sokom i premažite s još ostatkom ulja. Zamotajte ribu u alufoliju i pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 15 minuta.
 
Napravite umak tako da na 20 g maslaca kratko prodinstate nasjeckani luk, dodate narančin sok, naribanu narančinu koricu i začinite po želji. Kuhajte miješajući 5 minuta i dodajte gustin razmućen s vodom. Maknite s vatre te u vrući umak postupno umiješajte preostali maslac. Prelijte ribu umakom i poslužite uz povrće.
 
Čokoladni cheesecake 
 
Potrebno: 
 
200 g Oreo keksa ili integralnih keksa s kakaom
 
80 g maslaca
 
250 g fine tamne čokolade
 
100 g mliječne čokolade
 
400 g kremastog sira
 
350 g mascarponea
 
5 jaja (odvojeni žumanjci i bjelanjci)
 
2 dcl slatkog vrhnja
 
2 čajne žlice jake kave
 
1 žlica ruma
 
Priprema:
 
Kekse usitnite u kuhinjskom blenderu. Okrugli kalup namažite maslacem te izvana omotajte s dva sloja folije. Kekse pomiješajte s maslacem i utisnite na dno kalupa. Dok pripremate smjesu, kalup ostavite u hladnjaku. Čokoladu i slatko vrhnje otopite na pari, povremeno miješajući te zatim ostavite da se malo ohladi. Mikserom pomiješajte kremasti sir, mascarpone, šećer te dodajte miješajući jedan po jedan žumanjak. Na kraju umiješajte čokoladu, prstohvat soli, rum i kavu. U drugoj posudi miksajte bjelanjke dok ne dobijete snijeg. Snijeg ručno, lagano umiješajte u smjesu. Smjesu ulijte u kalup na podlogu s keksima, a zatim kalup stavite u veći pleh u koji ste ulili vruću vodu. Pecite na 160 stupnjeva sat i pol, a zatim ugasite pećnicu i ostavite još barem pola sata. Nakon toga izvadite kalup s tortom te ostavite da se ohladi, zatim stavite u hladnjak. Poslužite ohlađen.
 
Pssst! Ana kao i uvijek nosi samo Liscu.
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.