Do savršene figure uz Index Rouge: Naša Ana napravila je test intolerancije na hranu kako bi došla do svoje idealne dijete!

Foto: Ivan Klekar

DRAGE naše! Danas vam predstavljamo i 4. kandidatkinju našeg programa "Do savršene figure uz Index Rouge"! Radi se o Ani Žugaj za koju je naša Olja Martinić osmislila nešto izuzetno!

Ukoliko uz višak kilograma imate i neki od sljedećih simptoma siguran ste kandidat za test intolerancije na hranu. Uz neprimjerenu tjelesnu masu možda vas muče glavobolje, grčevi u trbuhu, osip na koži, kronični umor te dosadno curenje nosa? Vjerojatno uporno unosite namirnice na koje ste intolerantni.

Jedini način na koji to možete saznati je napraviti test intolerancije na hranu. Kod nas se obavlja od 2005 godine. Na inicijativu vizionarskog tima Poliklinike Analiza iz Splita i u suradnji s Oljom Martinić u redoviti program ugledne poliklinike uvrštena je i imunološka pretraga dotada nepoznata u našim zdravstvenim ustanova. Pretragom se ustanovljuje intolerancija na pojedine namirnice i to po intenzitetu.

Ova informacija je dragocjena za zdrave i bolesne osobe, a posebno za one koji imaju neke od navedenih simptoma i niti na bilo koji drugi način ne mogu se osloboditi poteškoće koja im otežava nesmetano funkcioniranje.

Upravo stoga smo se odlučili za ovaj pristup i ovu analizu za našu Anu Žugaj kako bi ustanovili koje namirnice trebamo izostaviti iz jelovnika kako bi potom Ana imala više energije te zablistala u punom sjaju.



Odlučili smo se za najširi panel koji podrazumijeva test na 221 namirnicu, a nakon rezultata koje očekujemo slijedi selekcija jelovnika i to tako da se namirnice za koje se ustanovi intolerancija zamjene srodnom iz iste skupine, a na koju intolerancije nema.

Nutritivna ravnoteža mora biti uspostavljenja uz namirnice koje osobi odgovaraju.

Intolerancija na hranu odgovor je probavnog sustava na nemogućnost probave pojedinih sastojaka iz hrane i ne uključuje imunološki odgovor našeg tijela.

Oljin savjet:

Namirnice na koje smo alergični ne jedemo jer imamo burnu reakciju organizma dok one na koje smo intolerantni konzumiramo i bez testa nismo u mogućnosti utvrditi koje su nam smetnja a simptomi se gomilaju i organizam pati. Vidjeti ćemo što će krvni testovi pokazati za našu Anu i koliko će joj promjeniti životne navike...

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.