Najvažniji dodaci prehrani

TREBA jesti raznoliko, prirodno i zdravo kako bi osnažili imunitet i bili zdravi. Pored šarolikih namirnica koje će se nalaziti na tvom tanjuru za sva tri obroka, pored izobilja voća, povrća, žitarica, vlakana, minerala i još mnogih drugih izvora zdravlja, postoje i nezaobilazni dodaci prehrani. Najvažnija tri dodatka navodimo u nastavku i pojašnjavamo njihovu vrijednost i važnost.

Riblje ulje

Jedan od najvažnijih dodataka prehrani sigurno su riblja ulja. Ako baš nimalo ne voliš jesti ribu, kao nadomjestak uzmi riblje ulje koje sadrži dragocjene omega-3 masne kiseline.

Probiotici

Ako nemaš dovoljno masnoća u organizmu, vjerojatno ćeš imati problem i patiti od probavnih smetnji. Bakterije koje se nalaze u probiotičkim pripravcima (u kapsulama ili tabletama) pomažu u takvim slučajevima.

Silimarin

Ekstrakt aktivne tvari iz biljke sikavice navodno pomaže kod problema kože i ima blagonaklon učinak na kožu općenito, pomaže kod PMS-a i ostalih problem koji su uzrokovani hormonalnom neravnotežom. Silimarin ima pozitivno djelovanje i na funkcije jetre.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.