Neutralni ruževi zdraviji su od žarko ružičastih! Pročitaj zašto!

Foto: weheartit

JESI li znala kako se u većini ruževa za usne nalazi barem mali postotak metala?

Jedno istraživanje pokazalo je kako žene koje nose ruževe taj beauty proizvod ponovno nanose na usne čak 20 puta na dan, ne znajući kako on može biti opasan po njihovo zdravlje. Premda mala količina ne može biti štetna, doktore zabrinjava količina koju bi žene koje svakodnevno nose ruževe za usne mogle unijeti u organizam u duljem razdoblju.

Kako izvještava, New York Times, nedavno istraživanje pokazalo je kako je u velikom rasponu ruževa pronađeno čak 8 vrsta metala, a među njima su i aluminij i kadmij, koji su iznimno opasni za zdravlje. Metal se nalazi i u svjetlucavim česticama koje proizvođači stavljaju u ruževe kako bi reflektirale svjetlost pa su tako mat ruževi bolja opcija.

Zanimljiv je i da različite boje ruževa sadrže različit postotak metala. Tako je žarko ružičasta boja najopasnija, slijedi je tamnosmeđa, a najsigurnije su neutralne nijanse, a još bolji balzami za usne.

Ovo ne znači kako bi trebala prestati nositi ruževe pod svaku cijenu, važno je samo odviknuti se od stalnog nošenja te oblizivanja usana, kažu stručnjaci.