Nezdrava hrana koja je zapravo zdrava

UKOLIKO želiš smršaviti, iz svoje prehrane moraš izbaciti sav šećer, masnoću i hranu koja se označuje kao "junk". Točno? Netočno.

Stručnjaci iz časopisa za zdravlje i fitness "Shape" kažu kako i nezdrava hrana ima svoje "zdrave iznimke" koje nije potrebno potpuno izbaciti iz dijete. Pogledaj koje su to poslastice uvijek dobrodošle na tvom stolu.

1. Plavi M&M bomboni

Jedno od najzanimljivijih istraživanja vezanih za hranu pokazalo je kako plava boja koja se koristi pri proizvodnji bombona M&M imam izvrstan učinak na kralježnicu! Ta supstanca pomaže pri bržem oporavku pacijenata s "problematičnim leđima" pa se konzumiranje ovih simpatičnih slatkiša uopće ne treba izbjegavati.

2. Kokice

Premda se često nalaze na "crnoj listi", kokice su bogate proteinima te antioksidansima koji smanjuju rizik od srčanih oboljenja i nekih vrsta tumora. Samo pazi da nisu premazane maslacem te da nisu začinjene šakom soli.

3. Crveno vino


Ok, vino nije "junk" hrana, ali se često zabranjuje kad je zdrava prehrana u pitanju. Ipak, nova istraživanja pokazujukako ljudi koji umjereno konzumiraju crveno vino imaju manje sala na trbuhu i tanji struk pa se ovog malog užitka zaista nije potrebno odricati.

4. Pivo

Cure koje vole piti pivo oduševit će vijest kako je ovaj napitak dobar za kosti, kosu i kožu pa ga se može konzumirati nekoliko puta tjedno. Ipak, važno je ne pretjerivati kako zbog svog omiljenog pića ne bi dobila "pivski trbuščić".

5. Čokolada

Umjereno konzumiranje tamne čokolade pozitivno utječe na tvoje raspoloženje, ali i zdravlje jer smanjuje rizik od moždanog i srčanog udara, povećava razinu "dobrog" kolesterola te pomaže u borbi protiv dijabetesa.

6. Kečap

Premda sadrži mnogo soli, kečap je napravljen od rajčica te tako pun snažnih antioksidansa koji smanjuju rizik od kardiovaskularnih oboljenja. Organski kečap zdraviji je i kvalitetniji izbor jer sadrži manje soli i konzervansa te više tvari koje dobro utječu na naše zdravlje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.