Stvari kojih bi se trebala dobrovoljno odreći u svrhu boljeg života

Foto: Dolce Gabbana

SVIMA nam je poznat onaj osjećaj gubitka kontrole nad vlastitim životom.

Naša je generacija, generacija koja pred sebe vrlo često stavlja visoka i ponekad vrlo nerealna očekivanja, zbog čega razina stresa nikad nije bila veća. Već u kasnim dvadesetima nam postane dosta svega i iako nitko ne kaže da će biti puno bolje ili lakše, postoje stvari s kojima bi trebala prestati i od kojih bi trebala odustati, ako se želiš vratiti na "pravi/bolji put".
 
1. Zona komfora
 
Smisao života je isprobavati nove stvari, jer bez toga nećeš više imati osjećaj kao da živiš. Strah od nepoznatog je u redu, ali samo u malim količinama.
 
2. Prijatelji
 
Sad nam je malo jasnije što su mame i bake mislile pod onim da ćemo biti sretne ako ćemo nakon faksa imati jednog pravog prijatelja. Za neke više nećemo imati vremena, a neki nam više neće odgovarati i to je sasvim normalno. A nekad smo mislili kako su nam svi u razredu prijatelji...
 
3. One-night stand
 
Nekad su možda bili zanimljivi, no stigli smo u godine kad rijetko koja neobavezna zabava može ispuniti čovjeka. Dapače, ona nas tjera da se osjećamo sve gore i gore.
 
4. Izlasci 
 
Ne mislimo da bi ih se trebala odreći, jer su se oni često pokazali kao odlični "ispušni ventil" od tjednog stresa. No, ni pretjerivanje s istima nije izbor. Prvo, svaki je vidljiv na našem licu i tijelu, oporavci traju sve duže i jednostavno je prošlo vrijeme kad si to mogla raditi svaki vikend bez problema.
 
5. Bivši
 
Dečko, prijateljica, kolega... Čemu žaliti za nečim što je prošlo? I tako na to više ne možeš utjecati, nego sam zahvaliti na usluzi i krenuti dalje.
 
6. Posao 
 
Potpuno smo svjesni da se danas ne može živjeti od zraka, ali svakako se može krenuti u potragu za novim, boljim poslom, gdje će šefovi puno više cijeniti tvoj trud. 
 
7. Uvjerenja
 
Nećeš se trebati odreći baš svih dosadašnjih uvjerenja, ali nekih ćeš sigurno morati. Bit je u tome da moraš ostati otvorena za nove ideje i nove načine gledanja na stvari, jer se jedino tako otvaraju novi životni putevi. Upravo zato, vrijeme je da prestaneš ulaziti u stvari s unaprijed stvorenim stavom što treba ili ne treba.
 
 
 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.