Zaboravi na tablete protiv bolova: Donosimo 3 potpuno prirodna rješenja za uobičajene probleme

Foto: Shutterstock

IMAŠ problema s leđima? Obožavaš trčati no nakon toga te koljeno nepodnošljivo boli? Prestani posezati za tabletama i isprobaj neke "prirodne lijekove" koji daju izvrsne rezultate. Časopis Shape razgovarao je s nekoliko stručnjaka te objavio nekoliko zanimljivih "lijekova" za popularne tegobe.

Problem: Bol u donjem dijelu leđa

Rješenje: Joga! Trčanje, bicikliranje i golf opterećuju kralježnicu. Upravo iz tog razloga, joga je odličan oblik tjelovježbe za ljude koji imaju problema s leđima. Opustit će mišiće, na prirodan način ukloniti bol, i lagano "rastegnuti" kralježnicu. Stručnjaci preporučuju 75 minuta tjedno, no i desetak minuta dnevno bit će dovoljno za uklanjanje boli.

Problem: Grčevi u mišićima

Rješenje: Novi doručak! Do grčeva u mišićima može doći zbog nepravilnog ili napornog vježbanja, ali i zbog loše prehrane. Kako bi uklonila ovu tegobu za doručak jedi zobene pahuljice s pola žličice cimeta i malomasnim mlijekom. Možeš ubaciti i malo mekinja kako bi ubrzala metabolizam i uklonila štetne tvari iz organizma.

Problem: Bolna koljena

Rješenje: Akupunktura! Zamijeni lijekove protiv bolova iglicama. Ovaj tretman opušta, ali i podiže razinu hormona serotina i endorfina što rezultira smanjenim osjećajem boli. Rezultati se mogu osjetiti već nakon prvog posjeta, kažu stručnjaci.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.