Blistav osmijeh u trenu

U DANAŠNJEM užurbanom svijetu, gdje je na svakom koraku moguće kupiti razne grickalice i osvježenja, lako je zanemariti svoje zube. Na sreću, to su prepoznale i brojne tvrtke za oralnu higijenu, koje kontriraju proizvođačima grickalica sve većom ponudom proizvoda za čišćenje zubi „s nogu“.


Žvakaća guma kao quick fix

Vjerojatno ne postoji osoba na svijetu koja ne zna na pamet izrecitirati rečenicu : „Smanjuje PH vrijednost u ustima i vraća svjež dah“. Iako ne može zamijeniti pranje zubi četkicom, pruža privremenu zaštitu od karijesa, ili barem smanjuje šanse njegovog nastajanja. Tu su naravno i pepermint bomboni, koji rade čuda čak i nakon najljućeg kebaba – potrebno je samo odoljeti žvakanju tvrdih bombona, kako biste izbjegli oštećivanje cakline.


Sprej za usta
Najljepši filmski poljupci vjerojatno bi bili potpuno upropašteni da je glavni glumac napravio pauzu i pošpricao usta otopinom peperminta, ali u stvarnom životu to je i više nego dopušteno. Ako to uspijete izvesti diskretno, tim bolje, ali sigurni smo da vaša bolja polovica neće imati ništa protiv ako to učinite i bez skrivanja. Rijetko tko će izabrati spontanu romantiku s okusom češnjaka umjesto svježeg poljupca.


Zubni konac
Čak ni najbolja četkica na svijetu ne može se zavući baš svugdje, ma koliko god svilenkasto – inteligentnih – novo patentiranih vlakana sadržavala na svojoj vibrirajućoj glavi koja se rotira. Zubnim koncem, koji je četkici za zube ono što je Robin Batmanu, možete napraviti jako puno, a činjenica da stane u svaku torbu ga čini savršenim izborom za brzinsku higijenu.


Vodica za usta
Dolaze u raznim bojama, okusima i veličinama, a u većini se drogerija mogu kupiti i u mini, putnoj izvedbi, što znači da ste upravo ostali bez izlika zašto ne želite nositi ovaj higijenski gadget u torbici. Dovoljno je otpiti malo tekućine, promućkati po ustima desetak sekundi, i osjećat ćete se kao da ste netom oprali zube. Možda je korisno napomenuti da se navedena tekućina mora ispljunuti, kako ne biste završili sa bolovima u trbuhu.


Mini četkice za zube
Za vrlo savjesne, tu je naravno i opcija nošenja četkice za zube u torbi. Kako ne biste sa sobom vukli veliku četkicu "za po doma“, postoje brojna rješenja: od putnih četkica do onih veličine maloga prsta, koje se sve češće mogu kupiti u automatima u WC-u. Za ovaj pothvat biti će vam naravno potreban i umivaonik, koji na žalost još nije napravljen u "torbica“ izdanju, ali sigurni smo da ćete uspjeti pronaći neki u stvarnoj veličini.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.