Cordyceps i Ganoderma: Upoznajte čarobni svijet gljiva

Foto: Promo

IMATE li problem s jetrom ili bubrezima? Imunitet Vam je oslabljen i često ste na udaru različitih virusa, bakterija ili gljivica? Isprobali ste razne preparate i proizvode, ali do poboljšanja zdravlja ipak ne dolazi?

Onda je vrijeme da Vam predstavimo dvije "medicinske" gljive, Reishi (lat. Ganoderma lucidum) i Cordyceps (lat. Cordyceps sinesis), koje izvorno potječu s područja istočne Azije. Istočnjačka medicina već stoljećima koristi blagodati ove dvije gljive u terapiji i liječenju različitih bolesti i stanja.
Reishi gljiva ili Ganoderma poznata je pod nazivom hrastova sjajnica. Njenim korištenjem u prehrani osiguravamo organizmu aktivne komponente potrebne imunološkom sustavu da nas učinkovito brani od različitih patogena kao što su virusi, bakterije, gljivice ili ponekad čak od naših vlastitih stanica. Za obranu organizma najzaslužnije su komponente poznate pod nazivom triterpeni i polisaharidi. Reishi gljiva pokazuje zaštitni učinak na jetru i na cjelokupni kardiovaskularni sustav jer može imati terapijski učinak kod hipertenzije (povišenog krvnog tlaka) i kod kolesterola (pomoć kod regulacije razine kolesterola u krvi). Reishi gljiva u tradicionalnoj istočnjačkoj medicini koristi se i kod prevencije i tretmana hepatitisa i različitih vrsta karcinoma. Takav moćan učinak može se zahvaliti prisutnosti više od 200 aktivnih elemenata. 

Cordyceps gljiva u narodu se naziva gljiva gusjenica, po sastavu je slična Reishi jer također sadrži različite biološki aktivne komponente kojima ćemo dodatno djelovati na stimulaciju imuniteta (npr. nukleotidi, polisaharidi, steroli, kordicepin). Osim na imunitet, Cordyceps često koriste sportaši kao dodatak prehrani kako bi utjecali na sportsku izvedbu jer Cordyceps može povećati razina kisika u organizmu. Zahvaljujući velikom broju aktivnih tvari, Cordyceps može djelovati zaštitno na bubrege, ali poboljšati njegov rad i uklanjanje otpadnih i toksičnih supstanci iz organizma. 

Sensapharm Nefrolin kapsule jedini je proizvod na našem tržištu koji sadrži ekstrakte Reishi i Cordycepsa u soft gel kapsulama. Ekstrakti gljiva nalaze se u vodotopivom mediju koji će osigurati bržu i kvalitetniju apsorpciju aktivnih tvari u odnosu na suhe ekstrakte gljiva. Nefrolin kapsule, uz gljive, sadrže i vitamin B6 koji pridonosi normalnoj funkciji imunološkog sustava.  Nefrolin kapsule ne sadrže konzervanse, šećer, škrob, GMO supstance, alergene ili tvari životinjskog porijekla. Nefrolin kapsule mogu uzimati osobe različite životne dobi te se može koristiti kao dodatak postojećoj terapiji lijekovima. Nefrolin kapsule mogu se uzimati kroz duži vremenski period bez posebnih restrikcija. Sensapharm preporuča 1 kapsulu dnevno uz obrok ili prema preporuci stručne osobe. Napomena: Nefrolin kapsule ne preporučuju se osobama s alergijom na gljive.

Sensapharm proizvode potražite isključivo u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama. Više informacija potražite na www.sensapharm.hr
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.