Osjetljiva koža zahtjeva posebnu njegu



AKO imate nježnu, blijedu put koja je sklona crvenilu i često reagira na šminku i različite kreme - imate osjetljiv tip kože i morate je tretirati na nježan način. Potrebe hipersenzibilne kože ne treba ignorirati i tretirati je proizvodima koji nisu namijenjeni posebno za nju. Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći u njezi osjetljive kože.

1. Izbjegnite umjetne sastojke u kozmetičkim proizvodima


Ako vam često izbija osip na koži lica, pokušavajte izbjeći proizvode s dodatnim kemikalijama kao što su parfem, alkohol i parabeni. U vašem slučaju može se tolerirati samo minimalni udio konzervansa koji omogućuju da krema uopće stoji na policama parfumerije.

2. Zaboravite na agresivne tretmane


Ako ste kozmetički freak i volite sve što se nalazi na policama parfumerije, pazite da pažljivo odaberete proizvode koje neće biti grubi na vašem licu. Grube pilinge i kreme s hijaluronskom kiselinom prepustite frendicama, a vi pokušajte sa nježnim hidratantnim tonicima i maskama za lice koje neće dodatno oštetiti vašu kožu nego će joj pomoći da izgleda ljepše i vitalnije.

3. Koristite proizvode koji su namjenjeni upravo vama


Nemojte eksperimentirati i nadati se da će se tip vaše kože promijeniti samo zato što vas je privukla reklama za neku kremu koja nije namjenjena vašem tipu kože. Gotovo svaka kozmetička kuća ima posebnu liniju namjenjenu osjetljivoj koži, u kojima se nalaze i proizvodi za čišćenje i proizvodi za njegu, pa koristite samo proizvode iz takvih linija.

4. Zelena krema ublažit će crvenilo


Ako ste skloni crvenilu i imate mnogo popucalih kapilara, nemojte se bojati posegnuti za kremama zelene boje. Zelena boja neutralizirat će crvenilo u trenu i pomoći vam da izgledate savršeno (npr. Cliniqueova krema "Redness solutions").

5. Uložite u kvalitetnu šminku


Mnogo jeftine šminke dat će vam puno opcija za različite make up lookove, ali ako će vam koža zbog toga izgledati crveno i iziritirano, to vam neće mnogo značiti. Uložite novac i kupite šminku namjenjenu osjetljivoj koži, pogotovo kad se radi o puderu i maskari (npr. šminka Yves Rocher).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.