Rouge preporuka: Što ako je zloglasan trač istinit?

Foto: Unsplash, Promo

DEBITANTSKI roman spisateljice Lesley Kare "Glasine" sjajno je napisan psihološki triler, a radnja se odvija u malom gradu Flinsteadu. Kako brojni kritičari diljem svijeta pišu – knjiga ima doslovno sve što je potrebno za maksimalno uzbuđenje: odlične likove, napetu radnju i "ono nešto" što tjera čitatelja da roman "proguta" odjednom.

Priča se da je u gradu zloglasni ubojica djece. Priča se da je žena i da živi pod novim imenom. Iz toga se stvara jezivi zaplet, dok je u središtu svega Joanna, samohrana majka koja u školskom dvorištu čuje tu glasinu i prepriča je prijateljici. Ništa više ne može tu glasinu zastaviti. 

Joanna se iz Londona preselila u maleni grad sa svojim sinom Alfiejem jer ga je u prošloj školi grupa dječaka čitavo vrijeme zlostavljala. Nada se da će njezin sin pronaći novi život, a i za sebe je stvorila dobru atmosferu u novom životu. Kako bi se što bolje uklopila u novo društvo, radi sve što ljudi oko nje vole, a između ostalog uključuje se u sve tračeve. 

S druge strane, 1969. godine,  Sally McGowan imala je samo 10 godina, no ubila je petogodišnjeg Robbieja Harrisa. Bila je u zatvoru i odradila kaznu, nakon čega je puštena na slobodu te je promijenila ime kako bi mogla normalno živjeti a da je prate glasine (čini se s vrlo malo uspjeha). Sally sada živi u istom gradu kao i Joanna. Brojne su pretpostavke – isprva očite, ali ne dajte se zavarati – tko bi zloglasni ubojica zapravo mogao biti, a glasine su iz dana u dan sve glasnije. 

U ovom napetom trileru radnja se odvija brzo, a brojne spletke i obrati ukazuju na to da bi bilo tko iz male zajednice mogao biti ''ona" Sally. Priča je prepuna intriga, likovi su snažni i lijepo opisani, a onaj tračak nade da ste upravo otkrili tko je ubojica prati vas do kraja knjige.

Knjiga vas osvoji nakon prvih nekoliko stranica, a jedino što ostane nakon što je pročitate jest pitanje zašto do sada nije već snimljen i film po ovoj radnji. Nećete požaliti što ste "Glasine" upravo pročitali. Lesley Kara nova je spisateljska zvijezda, a mi jedva čekamo njezin sljedeći roman.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.