Cijena od 1000 eura naviše: iRobot upravo predstavio nove modele usisavača

Foto: irobot.de

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

MARKA iRobot poznata po svojim robotskim usisavačima dodaje dva nova pametna usisavača svojoj vodećoj liniji, zajedno s ažuriranjem softvera koje će koristiti i određenim starijim modelima. Danas je iRobot predstavio Roomba j9+ i Roomba Combo j9+, koji uključuju iRobotovu najnoviju tehnologiju, što ih čini najpametnijim i najsnažnijim modelima koji rješavaju prethodne probleme, navodi tvrtka.

Tvrtka je također predstavila svoj najnoviji softver iRobot OS, pružajući postojećim i novim modelima optimizirano iskustvo čišćenja. 

iRobot očito osjeća pritisak svojih mnogih konkurenata pa su tako ovi najnoviji modeli usredotočeni na donošenje više pameti, snage i akcije ribanja kako bi držali korak s tvrtkama poput Ecovacsa i Roborocka, koji lansiraju sve fantastičnije robote za čišćenje doma, piše The Verge.

Roomba Combo j9+

iRobot je lansirao svoj prvi kombinirani robot za usisavanje i brisanje prošle godine s Roomba Combo j7+, a sada stiže nasljednik Roomba Combo j9+ Robot Vacuum and Mop.

Kombinirani roboti za brisanje i usisavanje mogu otkriti različite vrste podova, a zatim može i obrisati pod te ga i usisati, što ih čini fleksibilnijim za korištenje, ali i nešto povoljnijim za budžet. Međutim, problem s ovim modelima je taj što često mogu slučajno smočiti tepih, prema iRobotu.

Tvrtka kaže da njezina Dry Rug Intelligence (D.R.I) sprječava da se čak i visoki tepisi smoče i održava ih čistima i suhima podizanjem krpe sve do vrha robota kada on otkrije tepih. 

Roomba Combo j9+ također ima značajku SmartScrub koja omogućava robotu da se uhvati u koštac s tvrdokornim zaprljanjem na tvrdim podovima, dopuštajući krpi da radi naprijed-nazad pokret uz primjenu pritiska - oponašajući način na koji mnogi ribaju pod na klasičan način s krpom.

"Kupci žele temeljito izriban pod a da pritom njihovi tepisi ostanu čisti i suhi. Kombinirajući SmartScrub s našim ekskluzivnim sustavom brisanja s automatskim uvlačenjem, iRobot je jedini proizvod na tržištu koji može učiniti oboje", izjavio je u priopćenju za javnost Barry Schliesmann, direktor proizvoda u iRobotu.

Nakon čišćenja, Roomba će se vratiti u svoj Roomba Combo j9+ Clean Base Auto-Fill Dock, gdje će prazniti ostatke do 60 dana i ponovno puniti tekućine do 30 dana bez ljudske intervencije. Ova baza je zamišljena kao dizajnerski dodatak izgledu vašeg životnog prostora s gornjim dijelom nalik drvu i niskom razinom buke, budući da je najtiša Clean dock baza do sada, prema iRobotu.

Kada smo kod tišine, iRobot konačno donosi opcije razine usisavanja u svoje usisavače. No samo na modelima j9 pa tako sada u aplikaciji možete birati između niske, srednje i visoke razine usisavanja. Glavna prednost je mogućnost da vaš usisavač radi na niskoj razini kada ste kod kuće, a da to ne smeta vama ili članovima vaše obitelji.

Cijena ovog modela na njemačkom i francuskom tržištu je 1399 eura. 

Roomba j9+

Usisavač Roomba j9+ uključuje neke velike nadogradnje u odnosu na prethodne modele, poput 100% veće usisne snage i dugotrajnije baterije, kažu iz tvrtke. Također ima niz značajki, kao što je tehnologija Carpet Boost, trostupanjski sustav čišćenja i dvostruke gumene četke, koje mu omogućuju automatsko otkrivanje različitih vrsta podova i prilagođavanje snage čišćenja u skladu s tim.

Nakon što završi s čišćenjem, vraća se u svoj automatski odlagač prljavštine Clean Base kako bi sam odložio svoj otpad, koji može izdržati do dva mjeseca bez potrebe za pražnjenjem. Poput prethodnih modela, gotovo sve na Roombi j9+ može se personalizirati, uključujući prioritete prostorija, uzorke, vrijeme, područja usisavanja, snagu usisavanja i još mnogo toga.

Roomba j9+ prodaje se na njemačkom i francuskom tržištu po cijeni od 999 eura. 

Oba nova modela imaju isto izbjegavanje prepreka pomoću umjetne inteligencije koje je stiglo u liniji Roomba s j7 - tako da će izbjeći uobičajeni nered u kućanstvu i druge prepreke. Važno je napomenuti da ova značajka koristi kameru koja je na vakuumu.

Nove značajke iRobot OS 7.0

Najnovije ažuriranje softvera iRobota, OS 7.0, ima dvije nove digitalne tehnologije koje će poboljšati iskustvo čišćenja za Roomba Combo j9+ i Roomba j9+, nazvane Dirt Detective i SmartScrub, prenosi ZDNet.

Značajka Dirt Detective može identificirati najprljavije prostorije u domu i odrediti prioritete soba, prilagođavajući postavke za optimalno čišćenje. Korisnici čak mogu pristupiti karti procjene čistoće, koja im pokazuje procjenu čistoće njihovog doma za svaku sobu po sobu.

Uz određivanje prioriteta najprljavijim sobama, robot će izraditi prilagođeni plan koji korisnicima automatski daje dublje čišćenje u prostorijama s većim prometom kojima je to najpotrebnije i blaže čišćenje u manje potrebnim područjima.

"S Dirt Detectiveom, iRobot izdvaja svoje proizvode od konkurencije uvođenjem jedinstvenog iskustva čišćenja", rekao je Colin Angle, predsjednik i glavni izvršni direktor iRobota, u priopćenju za javnost.

Značajka SmartScrub, kao što je gore opisano, omogućuje robotu dubinsko čišćenje neurednijih ili prljavijih dijelova doma primjenom pritiska prema dolje dok riba pokretima naprijed-nazad. Značajka SmartScrub bit će prisutna u postojećim Roomba Combo j7+ i Roomba Combo j9+. Počevši od danas, iRobot OS 7.0 ažuriranja su dostupni korisnicima diljem svijeta.

Pročitajte više