FOTO Oduševljeni smo transformacijom ovog stana u Zagrebu nakon kompletne adaptacije

Foto: Maja Mihovilović iz Tu žive ljudi

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

ČETIRI mjeseca trajala je adaptacija ovog stana u Zagrebu koji je nakon nje gotovo pa neprepoznatljiv. Porazgovarali smo o uređenju i što se sve u stanu radilo s dizajnericom Majom Mihovilović iz studija Tu žive ljudi, koju su vlasnici angažirali za projektiranje, uređenje, koordinaciju radova i angažman majstora.

Kako doznajemo od dizajnerice, zbog toga što se stan nalazi u prizemlju starije zgrade na Trešnjevci moralo se mijenjati baš sve. "Povlačila se nova instalacija vode do priključka na ulici, kao i kompletno nova instalacija unutar stana za kupaonicu (mijenjali smo joj mjesto i kadu zamijenili walk-in tušem), kuhinju te postojeći i novi toalet koji smo dodavali", ispričala nam je Maja.

Također, radile su se nove elektroinstalacije, uključujući zamjenu razvodnog ormarića i brojila te klimatizacija. U cijelome stanu morala se skinuti stara žbuka sve do zdrave cigle koja se zatim oblagala profilima i gips-kartonskim pločama.

Stan je u potpunosti renoviran i tlocrt je jednim dijelom mijenjan

"Izvedeni su i novi pregradni zidovi od gips-kartonskih ploča jer je tlocrt jednim dijelom mijenjan, spušten je strop, izlivena je nova glazura, izvedena je nova instalacija centralnog grijanja sa sanacijom dimnjaka i ugradnjom novog bojlera. Zamijenili smo i sve zidne i podne obloge, sobna te ulazna vrata. Ukratko - stan je u potpunosti renoviran", rekla nam je Maja.

Stan ima 68 kvadrata i nakon izvedene adaptacije sastoji se od ulaznog hodnika iz kojeg se pri početku ulazi u gostinjsku sobu s jedne strane, a s druge u toalet s vešerajem. U nastavku je gostinjski toalet i spavaća soba, a tu je i zajednički prostor kuhinje, blagovaonice i dnevnog boravka. 

Zanimalo nas je kojim su se stilom vodili prilikom uređenja i što su investitori željeli. "Nit vodilja je bila moderni luksuzni stil uređenja karakteriziran čistim linijama, kontrastnim detaljima, ograničenom paletom boja, bogatim teksturama te zanimljivom dekorativnom rasvjetom", odgovorila nam je Maja. 

Moderan luksuzan stil s čistim linijama i kontrastnim detaljima

S time u vezi u stanu prevladava neutralna paleta boja - crna, svjetlosiva i greige - koja je razbijena s jedne strane toplim tonovima drva na podnoj oblozi i na detaljima namještaja, a s druge strane burnt orange bojom stolaca i dekorativnih jastučića. 

"Kada je paleta boja ograničena, posebnu pažnju posvećujem materijalima i teksturama. U ovom se interijeru isprepliću drvo, tekstura prirodnog kamena, zatamnjeno staklo, češljano zlato kao završna obrada armatura te meki tekstili poput baršuna", istaknula je Maja.

Što se tiče troškova, saznali smo da se najveći dio investicije odnosio na zahtjevne građevinske radove i namještaj po mjeri. Kompromisi su napravljeni kod nekih dekorativnih detalja, za što nam Maja kaže da to nije ugrozilo zaokruženost dizajna. Namještaj po mjeri je koštao oko 23.000 eura, a rasvjeta i dekoracije oko 3500 eura.


Prije i poslije fotke

I na kraju, ubacili smo nekoliko prije i poslije fotografija. Gore ste mogli vidjeti kuhinju kako je izgledala prije i poslije, a evo i nekih drugih prostorija stana i kako su izgledale prije, a kako izgledaju sada nakon adaptacije.

Hodnik prije i poslije

Radna/gostinjska soba prije i poslije

Spavaća soba prije i poslije

Kupaonica prije i poslije


Od kuda su pojedini komadi iz stana?

Ako su vam se svidjeli pojedini komadi iz stana, izdvojili smo neke, kao i cijene:

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.