Mars, Snickers i Milky Way dobili su novo papirnato pakiranje u Australiji

Foto: Shutterstock/aus.mars.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

GIGANT grickalica Mars Wrigley najavio je da će od travnja 2023. njegove kultne čokoladice Mars, Snickers i Milky Way u Australiji biti bez plastičnog pakiranja, no stručnjaci su podijeljeni oko utjecaja tog poteza na okoliš. Mars i Snickers prve su od tri čokoladice koje će biti zamotane u ambalažu od papira koja se može reciklirati, a uskoro će ih slijediti Milky Way.

Mars Wrigley kaže da će Australci biti prvi u svijetu koji će isprobati nove omote i tvrdi da će njihov planirani prijelaz na papirnato omatanje do 2025. ukloniti 360 tona plastike iz njihovog asortimana, piše Yahoo News.

Foto: aus.mars.com

Brooke Donnelly, generalna direktorica održivosti u australskom supermarketu Coles, pozdravila je ovo Marsovo uvođenje nove ambalaže, rekavši kako vjeruje da su potrebne daljnje poslovne inovacije i suradnja kako bi se potaknula održiva rješenja za potrošače.

Australija je prvo tržište na koje Mars Wrigley izbacuje svoje novo pakiranje

Međutim, Nuša Urbancic, direktorica kampanje za The Changing Markets Foundation, primijetila je s određenom skepsom da ovo nije prvi pokušaj Mars Wrigleyja prema navodno ekološki osviještenoj ambalaži i da bi bilo puno bolje da su koristili reciklirani papir.

"Iako je ovo korak u pravom smjeru, ranije smo vidjeli Marsove pokušaje Greenwashinga, gdje nisu uspjeli objasniti svojim kupcima da još uvijek postoji plastika skrivena u njihovoj papirnatoj ambalaži", izjavila je Urbancic za Yahoo News Australia.

S druge strane, dr. Paul Harvey, znanstvenik za okoliš i autor knjige The Plasticology Project, optimističniji je u vezi s promjenom. "Zapravo mi se jako sviđa što je Mars prešao na papirnatu ambalažu", rekao je dr. Harvey. "Čini se da konačno tvrtka sluša potrošače i potražnju globalnog tržišta za manje plastike", dodao je.

Australija je prvo tržište na koje Mars Wrigley izbacuje svoje novo pakiranje, što predstavlja više od 2.5 milijuna dolara u opsežnim istraživanjima i razvojnim ispitivanjima i lokalnim inovacijama iz proizvodnog mjesta marke u Ballaratu, u Victoriji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.