Ne znate kamo biste odveli djecu na odmor? Evo koja destinacija će ih oduševiti

Foto: Falkensteiner Resort Punta Skala

OBITELJSKI odmor znači uživanje u društvu najmilijih, opuštanje, povezivanje i stvaranje lijepih uspomena. Ipak, da bi u obiteljskom odmoru jednako uživala baš cijela obitelj, dobro je odabrati destinacije koje nude zanimljive sadržaje za djecu.

Jedan od trenutno najpopularnijih pristupa stvaranju sadržaja za djecu je edutainment, koncept koji označava stvaranje sadržaja putem kojega djeca mogu učiti i razvijati nova znanja i vještine, pritom se zabavljajući. Temelji se na interaktivnosti, korištenju različitih medija i formata za prezentiranje edukativnog sadržaja prilagođenog različitim dobnim skupinama djece, budući da se pokazalo kako djeca tako brže i lakše usvajaju sadržaj.

Gdje pronaći edutainment radionice i sadržaje?

Jedno od mjesta koje nudi edutainment sadržaje za djecu je Falkensteiner Family Hotel Diadora koji djeluje u sklopu zelenog resorta Falkensteiner Punta Skala, nedaleko od Zadra. U sklopu ponude za travanj i svibanj osmišljen je program Happy Kiddos weekends koji traje od 6.4. do 29.5. i obuhvaća mnoge aktivnosti i radionice za djecu, a u nekima mogu sudjelovati i odrasli.

Jedna od ponuđenih aktivnosti, Uskrsni Ranger Quest, odlična je uvertira u uskrsne praznike jer uključuje tematske radionice poput potrage za jajima ili izrade pince. Tijekom ove aktivnosti djeca će uz rendžere moći i istraživati okolicu hotela Diadora, učiti o biljkama i životinjama, a sve u skladu s Montessori pristupom. U praktičnom dijelu programa naučit će vezati čvorove, praviti znakove u prirodi i pratiti tragove, a vrhunac programa je slackline izazov na kojemu djeca testiraju svoju ravnotežu i koncentraciju.

Foto: Falkensteiner Resort Punta Skala

Programi prilagođeni interesima djece

Za djecu koja pokazuju zanimanje za znanost u ponudi je STEM program Zabavni pokusi - Tinker Labs čiji je slogan “od igre, do strasti, do svrhe”. Tijekom programa djeca mogu pohađati zanimljive nastavne sate pune interaktivnih igara kroz koje ih vode certificirani učitelji Tinker Labsa, a sve je organizirano u manjim grupama kako bi djeca što lakše učila.

Još je jedan program vezan uz znanost, a to je Robotika za sve uzraste. Radi se o programu koji je podijeljen na dobne skupine kako bi i najmanja djeca, kao i ona starija, mogla početi razvijati matematičko i logičko razmišljanje kroz igru.

Tijekom programa djeca od 3 do 6 godina imaju priliku razviti finu motoriku 3D modeliranjem i koristiti inovativne alate poput 3D olovke kojom će izraditi svoje igračke i ponijeti ih za uspomenu. Nešto starija djeca, od 7 do 11 godina, tijekom programa mogu razvijati vještine matematičkog i logičkog razmišljanja, ali i početne vještine programiranja i osnove upravljanja robotom. 

Ovaj program prilagođen je i za djecu stariju od 11 godina pa se ona imaju priliku upoznati s različitim programskim platformama i učiti osnove programiranja, ali i uroniti u svijet stvaranja 3D modela koji se mogu i isprintati.

Foto: Falkensteiner Resort Punta Skala

Aktivnosti u kojima mogu sudjelovati i roditelji

Obiteljski odmor vrijeme je zbližavanja obitelji kroz zajedničke aktivnosti, a u ponudi hotela Diadora su i neke u kojima može sudjelovati cijela obitelj. Jedan takav program je Nutricionizam na djelu koji djecu, kao i roditelje, uči o važnosti prehrane i zajedničkih obroka kroz interaktivne radionice i predavanja. Kreativne radionice koje, u sklopu ovog programa, dolaze nakon edukativnog dijela uključuju i zajedničko pripremanje obroka koje će zabaviti cijelu obitelj.

Još jedan program u sklopu Happy Kiddos weekendsa osmišljen je kako bi povezao djecu i roditelje. Music & Art Baby radionice potekle su iz franšize Lane Marasović, certificirane ODFF Schulwerk učiteljice, a promoviraju glazbene i crtačke igre koje pomažu razvoju verbalne i neverbalne komunikacije te sluha i ritma kod djece. Ovi programi prikladni su za djecu do 4 godine, a zabavit će djecu i roditelje s puno pjevanja, plesanja i slikanja uz klasičnu glazbu, šarene marame i balone. 

Foto: Falkensteiner Resort Punta Skala

U cijenu Happy Kiddos weekends programa uključena su djeca, a roditelji mogu ostvariti popust od -20% na spa tretmane rezervirane unaprijed kako bi se mogli opuštati dok njihova djeca uče i zabavljaju se. Cjelokupnu ponudu hotela Diadora pogledajte ovdje i odaberite aktivnosti u kojima će uživati cijela obitelj i još dugo ih pamtiti.

Sadržaj donose Index i Falkensteiner Resort Punta Skala u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

Pročitajte više