Otvoren je Dućkas Muzeja grada Zagreba. Pogledajte ponudu

Foto: Matej Grgić

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

SLUŽBENO je otvoren Dućkas, MGZ-ova suvenirnica u kojoj nude lijepe, kvalitetne, domaće suvenire. Za osmišljavanje izgleda Dućkasa zaslužan je dizajner Alan Stanković.

U Dućkasu se osim suvenira može pronaći i linija nakita inspiriranog motivima iz stalnog postava MGZ-a, koji je za njih izradila Juliana Rodić Ozmec - Jor Art Jewelry. U ponudi su i iznimno popularne Staklenke Malog Zagreba, autora Filipa Filkovića - Philatza, a o kojima smo već pisali.

Suveniri, šalice, magneti, nakit, Staklenke Malog Zagreba...

Tu su i šalice, boce za vodu, magneti i podmetači za čaše, kreacije Lane Hudine - Lana's Duckass Illustrations. Zatim majice i torbe brenda Roba, MGZ-ove lizalice (CukerLab), LE Prase simpatične prase kasice, keramičke figurice s motivima zagrebačkih znamenitosti koje je kreirao Obrt Vilhar.

Kreme za ruke i balzami za usne našli su svoje mjesto u Dućkasu, a izrađene su po dugogodišnjoj recepturi Gradskih ljekarni. U ponudi Dućkasa mogu se naći i kuglice od puhanog stakla za božićnu jelku, rad Petre Krhen Antonić - Staklene kuglice Katarina.

Također, u Dućkasu se mogu kupiti i magneti, publikacije, bilježnice, torbe s motivima iz fundusa MGZ-a (ilustracije Otta Antoninija i Zvonimira Faista te torbe s grbom Grada Zagreba).

Redovno radno vrijeme Dućkasa identično je radnom vremenu Muzeja

"Trenutnu ponudu Dućkasa planiramo širiti, vodeći se uvijek istim kriterijima; da su suveniri koje vam nudimo kvalitetni, lijepi i nadasve zagrebački!" ističe MGZ u priopćenju. 

Povodom otvorenja, danas su u Dućkasu promotivni popusti, a uz potrošenih 10 eura kupci dobivaju besplatan razgled MGZ-ovog stalnog postava i izložbe Osjeti harmoniju Zagrebačke feelharmonije. Također, danas po promotivnoj cijeni može se nabaviti i najnovije izdanje upravo predstavljenog kataloga izložbe Ivan Standl - Zagrebački fotograf.

Redovno radno vrijeme Dućkasa identično je radnom vremenu Muzeja - od utorka do subote od 10 do 18 sati, a nedjeljom od 10 do 14 sati. No ekskluzivno tijekom manifestacije Dvorišta, u kojoj MGZ sudjeluje i ove godine, Dućkas će vikendom, od 14. do 16. te od 21. do 23. srpnja, raditi do 23 sata. 

>> Vraćaju se zagrebačka Dvorišta

Pročitajte više