Ova Copernijeva torba gotovo je u potpunosti napravljena od zraka

Foto: Instagram

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

COPERNI, ugledna pariška modna kuća, upravo je zadivio svijet mode predstavivši svoju najnoviju kreaciju - Air Swipe torbu. Ova torba izazvala je veliko zanimanje zbog svoje revolucionarne izrade i futurističkog dizajna.

Sastoji se od 99% zraka i 1% stakla

Što čini ovu torbu tako posebnom? Osnovni materijal od kojeg je izrađena je NASA-in nanomaterijal aerogel, koji je poznat kao najlakši čvrsti materijal na Zemlji. Zahvaljujući ovom inovativnom materijalu, Air Swipe torba sastoji se od 99% zraka i samo 1% stakla.

Suradnja s profesorom Ioannisisem Michaloudisom rezultirala je stvaranjem ovog remek-djela. Na prvi pogled torba podsjeća na oblake i izgleda izuzetno nježno i krhko. Korisnici bi trebali biti oprezni prilikom rukovanja s njom jer se njezino 1-postotno staklo može oštetiti ako se nepravilno koristi.

Jedna od najiznenađujućijih karakteristika ove torbe je njezina težina, samo 33 grama. To je ostvareno zahvaljujući izuzetnoj otpornosti NASA-inog aerogela, koji može izdržati ekstremne uvjete, uključujući i visoke temperature do 1200 stupnjeva Celzijevih i pritisak 4000 puta veći od svoje težine.

Torba je prvo predstavljena na društvenim mrežama, a zatim smo je mogli vidjeti i u novoj Coperni kolekciji na reviji brenda FW24 tijekom Tjedna mode u Parizu. Ovom Air Swipe torbom Coperni je postavio novi rekord - ona je najveći predmet napravljen od aerogela.

Pročitajte više