Ovaj slatki kuhinjski gadget osigurava da svaki put imate savršeno kuhana jaja

Foto: Shutterstock/amazon.com/ebay.com/aliexpress.com/bazzar.hr/sve.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

TEORETSKI, ako znate prokuhati vodu, vjerojatnost je da znate napraviti i tvrdo kuhano jaje. No zato što nešto možete napraviti, ne znači da to i činite dobro, a i vrlo lako je prekuhati jaje u kipućoj vodi. To se događa jer se ne može vidjeti što se događa unutar ljuske pa kuhanje jaja uz sebe veže i određeno nagađanje. 

TikTok nam je otkrio jedan preslatki kuhinjski gadget uz koji će jaja uvijek ispasti savršeno kuhana. Radi se o NobleEgg Egg Timer Pro gadgetu koji izgleda poput kokoši s crvenim trbuhom. Praktični gadget, koji je veličine jajeta, pomaže vam osigurati savršeno kuhano jaje svaki put.

@tami.in.between The secret to making a perfect hard boiled egg every time! #perfectegg #hardboiled#hardboiledeggs #kitchentips #kitchentipsandtricks #egglover #egg #eggs Follow my shop @tamikraus on the @shop.LTK app to shop this post and get my exclusive app-only content! #liketkit #LTKunder50 #LTKhome @shop.ltk https://liketk.it/44pfe #tamikraus #tamiinbetween #eggtimer #amazonfinds #amazonfind #kitchengadgets #perfectegg #cookingtips #kitchengadget #kitchentipsandtricks ♬ original sound - Tami Kraus

Da biste ga koristili, jednostavno ga dodajte u vodu - kao što biste dodali jaje - i pazite na trbuh. Što je jaje toplije, crveno područje se više smanjuje. Što crveni krug postaje manji, to vaše jaje postaje tvrđe. Ljepota NobleEgga je u tome što vam daje do znanja što se događa unutra, tako da ne morate pogađati kada su vaša jaja gotova.

NobleEgg Egg Timer Pro, 12.79 € (96.36 kn)

No on nije jedini uređaj koji pomaže kod pripreme jaja. Ako, na primjer, uživate u omletima, ali se ne veselite pospremanju nereda, automatski aparat za rolade od jaja pretvara vaša sirova jaja u praktične poslastice poput burrita u nekoliko minuta. Uz ovaj gadget nema potrebe za tavama, masnoćom i štednjakom, samo ulijete jaje i iz njega iskoči obrok, preporučuje Mashed.

Pekač za rolade od jaja, 25.66 € (193.34 kn)

Za ljude koji imaju problema s odvajanjem jaja, plastični separator jaja Daisy izvrstan je alat. Ovo cjedilo u obliku cvijeta može se staviti preko šalice. Sve što trebate učiniti je razbiti jaje i uliti ga u cvijet. Daisy propušta bjelanjak dok drži žumanjak. Nema više nereda, samo čisto odvojeno jaje svaki put.

Daisy separator za jaja, 2.52 € (18.98 kn)

Ako vam je muka s uklanjanjem ljuske jajeta nakon kuhanja, pokušajte dodati ocat u kipuću vodu tijekom kuhanja. Mnogima ovaj hack čini zadatak puno lakšim. Međutim, ako više volite gadgete, ljuštilica za kuhana jaja marke Shelloff InnovaGoods omogućava brže i lakše uklanjanje ljuske. Za korištenje ovog uređaja jednostavno dodajte jaja, vodu i protresite. 

Ljuštilica za kuhana jaja, 9.65 € (72.71 kn)

No ako ne želite ništa dodavati u posudu dok kuhate jaja, dobar stari mjerač minuta mogao bi vam pomoći kod kuhanja, a mi smo pronašli ovaj elegantnog izgleda. Za meko kuhana jaja preporučuje se kuhati ih šest minuta nakon vrenja, a za tvrdo kuhana jaja 10 minuta.

Lamart kuhinjski mjerač minuta, 3.85 € (29.01 kn)
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.