Ovih sedam vrsta tenisica trebao bi imati svaki muškarac

Foto: Shutterstock/zalando.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

TENISICE su danas nezaobilazni dio garderobe svakog muškarca. U posljednjih nekoliko desetljeća postale su toliko popularne da ih mnogi nose čak i na posao umjesto tradicionalnih poslovnih cipela.

Kako su tenisice postale sve popularnije, pojavilo se mnogo različitih stilova i dizajna. Danas postoji zaista puno vrsta tenisica. Iako se stilovi razlikuju, postoji nekoliko osnovnih modela koje bi svaki muškarac trebao imati u svojoj kolekciji. Ti osnovni modeli pomažu vam da budete spremni za razne situacije i prilike, od ležernih do malo formalnijih.

Jednostavan i minimalan dizajn

Nekad se smatralo da tenisice i luksuzni stil ne idu zajedno, a ideja o nošenju tenisica uz odijelo bila je gotovo nezamisliva. Tenisice su se doživljavale isključivo kao sportska obuća, daleko od elegantne odjeće. No dolazak modela Achilles Low brenda Common Projects promijenio je tu percepciju.

Od tada su tenisice postale luksuzne i sofisticirane. Ovaj pomak bio je ključan u muškoj modi i njegov utjecaj osjećamo i danas.

Visoke tenisice

Tenisice su se prvi put pojavile krajem 1800-ih kao jednostavna obuća namijenjena trčanju. Prema Ape to Gentlemanu, prve visoke tenisice pojavile su se tek 30-ak godina nakon početka proizvodnje tenisica, a bile su dizajnirane da pruže dodatnu potporu gležnjevima. Ovaj dodatak bio je posebno koristan u sportovima poput bejzbola i košarke, gdje je stabilnost i zaštita gležnjeva vrlo važna.

Visoke tenisice često izgledaju zanimljivije od niskih. Klasični modeli kao što su Converse Chuck Taylor All Star, Air Jordan 1 i Nike Blazer uvijek su u trendu.

Slip-on

Postoji li udobnija obuća od slip-on tenisica? Za ljetne dane, godišnje odmore ili opuštanje vikendom slip-on tenisice odličan su izbor.

Iako ima mnogo opcija, klasične platnene su uvijek najbolji izbor. Prozračne i udobne, idealne su za toplo vrijeme i dobro izgledaju s ležernom odjećom poput kratkih hlača i majica. Ako tražite kvalitetan par, Vans OG Classic slip-on je izvrstan početak.

Retro tenisice za trčanje

U 1970-ima Nike je popularizirao tenisice koje su prvotno bile dizajnirane za trčanje i sportske aktivnosti, no danas ih više biramo zbog njihovog retro izgleda nego zbog sportskih karakteristika.

Ove retro tenisice su i aerodinamične, ali i svestrane i ležerne. Ako tražite inspiraciju, pogledajte modele kao što su Nike Daybreak, Saucony Jazz i adidas TRX Vintage. 

Antilop

Antilop je materijal koji tenisicama daje dozu elegancije i luksuza. Takve tenisice lako mogu podići bilo koji outfit, bilo da se radi o svakodnevnim ležernim kombinacijama ili nešto formalnijim prilikama. Njihova svestranost dolazi do izražaja u kombinaciji s različitim stilovima – mogu se nositi uz traperice, chinos hlače, pa čak i uz one elegantnog kroja.

Dad shoes

"Dad shoes" su tenisice koje se ističu svojim retro, ponekad glomaznim dizajnom, koji podsjeća na obuću koju su nosili očevi u 80-im i 90-im godinama. Obično imaju deblji potplat i klasičnih su boja, s naglaskom na praktičnost i udobnost, a ne na moderan ili elegantan izgled.

Tenisice za svaki dan

Ova vrsta tenisica je ključna u muškoj obući – to je model koji se koristi svakodnevno, jednostavan je i odgovara svim kombinacijama.

Platno i koža idealni su materijali za ovakve tenisice. Modeli kao što su Converse All Star ili Reebok Club C su savršeni jer su povoljni, svestrani i uvijek u modi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.