Ovo je 5 best buy laptopa čija cijena nije veća od 6000 kuna

Foto: Shutterstock/Promo/mikronis.hr/links.hr/lenovostore.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

IZBOR laptopa u trgovinama, fizičkim i online, nikada nije bio veći i to nam kupovinu, iako bi trebalo olakšati, zapravo otežava. Kada tome pribrojimo i faktor cijene te činjenicu da želimo dobiti najbolje za svoj novac, odluka postaje još teža.

Upravo smo se zato udružili s ekipom stručnjaka sa stranice PC Ekspert te smo složili listu najboljih laptopa koje možete trenutno kupiti a da ne koštaju više od 6000 kuna. 

Dotaknuli smo se modela za gejmere, studente, poslovne korisnike i one koji su u pokretu i trebaju lagan prijenosnik. 

Za koga je idealan: Za one koji su često u pokretu. 

Mišljenje stručnjaka: Surface Laptop GO je ulaz u svijet Microsoftovih ultra prijenosnih računala. Malenih dimenzija i niske mase (1.1 kilogram), ovo je idealan prijenosnik za one koji su često u pokretu. Dovoljno je čvrst s donjim poklopcem od kvalitetne plastike, te ostatkom tijela napravljenim od aluminija.

Opremljen je s 12.4-inčnim ekranom osjetljivim na dodir rezolucije 1536 x 1024 piksela. Pogoni ga Intelov Core i5-1035G1 procesor, ima 4 GB radne memorije i 64 GB SSD za spremanje podataka. Dolazi s predinstaliranim Windowsima 10 Home.

Cijena i gdje ga možete kupiti: 3699 kn (490.94 €), Mikronis


Za koga je idealan: Za poslovne korisnike.

Mišljenje stručnjaka: Dellova je Vostro linija prijenosnika namijenjena poslovnim korisnicima i dizajnirana je za visoku produktivnost i sigurnost. Prijenosnik pokreće Intelov Core i5 1135G7 procesor, ima integriranu grafiku Iris Xe, 8 GB radne memorije i 512 GB SSD. 15.6-inčni IPS ekran je rezolucije 1920 x 1080 te ima premaz protiv odbljeska koji poboljšava rad.

Mase je 1.78 kilograma pa je dobar i za prenošenje, a opremljen je s Linux Ubuntu operativnim sustavom. Naravno, svi oni koji su navikli na rad u Windows operativnom sustavu moraju ga nabaviti i instalirati naknadno.

Cijena i gdje ga možete kupiti: 4999 kn (663.48 €), Links


Za koga je idealan: Za studente i one koji trebaju laptop za svakodnevne zadatke. 

Mišljenje stručnjaka: 250 G9 je klasičan HP-ov prijenosnik zaobljenih linija, tankog profila i suženih rubova oko 15.6-inčnog ekrana. Plastično tijelo srebrne boje odaje dojam finoće i skupljeg proizvoda, a dovoljno je čvrsto za svakodnevne zadaće, te primjerice studentske potrebe.

Prijenosnik je opremljen s Intelovim Core i5 1223U procesorom i integriranom Iris Xe grafikom, ima 8 GB radne memorije i SSD kapaciteta 512 GB što je norma za ovu klasu. Prijenosnik je opremljen i ostalim modernim tehnološkim rješenjima, no potrebno je znati da dolazi bez predinstaliranog operativnog sustava.

Cijena i gdje ga možete kupiti: redovna cijena je 5899 kn (782.93 €), a uz promo kod cijena je 5604.05 kn (743.79 €), Mikronis.


Za koga je idealan: Za poslovne korisnike.

Mišljenje stručnjaka: IdeaPad Flex 5 je fleksibilan 2-u-1 prijenosnik opremljen s 15.6-inčnim ekranom kojeg je moguće zaokrenuti za 180°. To znači da ga možete koristiti kao prijenosnik, tablet ili u takozvanom šator modu (tent) što mu povećava produktivnost kod poslovnih korisnika.

Opremljen je modernim šestojezgrenim AMD Ryzen 5 5500U procesorom, integriranom AMD grafikom, s 8 GB radne memorije i 512 GB SSD-om za spremanje podataka. Uređaj je mase samo 1.8 kilograma, a ima bateriju solidnog kapaciteta od 52.5 Wh. Dolazi u grafitno sivoj boji i atraktivnog je izgleda. Uz to, korisnici su bez brige jer dolazi s predinstaliranim Windows 11 Home operativnim sustavom.

Cijena i gdje ga možete kupiti: redovna cijena je 5999 kn (796.20 €), a uz promo kod cijena je 5699.05 kn (756.39 €), Lenovo Store


Za koga je idealan: Za gejmere i one koji se tako osjećaju. 

Mišljenje stručnjaka: Asusov je F15 prijenosnik namijenjen svim igračima i onima koji se tako osjećaju. Opremljen je sa šest jezgrenim Intel procesorom Core i5-10300H i Nvidijinom GeForce GTX 1650 grafičkom karticom. Ima ukupno 16 GB radne memorije i 512 GB SSD za skladištenje podataka.

Dedicirana mu grafička kartica osigurava solidnu igrivost modernih naslova na IPS ekranu dijagonale 15.6 inča i rezolucije 1920 x 1080 piksela. Prijenosnik je opremljen modernim sučeljima i mrežnom opremom za žičano i bežično povezivanje. Dizajn mu je u TUF Gaming stilu, crne je boje i čistih vojničkih linija. Za igrače, tu je i posebna poslastica - osvijetljena tipkovnica s posebno naglašenim W, A, S, D tipkama.

Cijena i gdje ga možete kupiti: 5999 kn (796.20 €), Mikronis

Pročitajte više