Ovo su najbolje tenisice za duže hodanje

Foto: Shutterstock/Promo/polleosport.hr/intersport.hr/amazon.de/ecipele.hr/top4running.hr/allbirds.eu/zalando.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

HODANJE je izvrsna fizička aktivnost i jedan od odličnih režima vježbanja iako zapravo nemate osjećaj da vježbate. Vjerojatno ste već čuli za trend od 10.000 koraka dnevno, koji je brzo postao standard kojem većina teži prilikom obavljanja ove fizičke aktivnosti. 

Izdvojili smo najbolje modele za nju i njega za hodanje, a prema top listama portala Men's Health i Healthline. 

Za nju

Stranica Healthline izdvojila je 14 modela obuće idealne za duže hodanje za žene, a mi smo se fokusirali na tenisice na ovoj listi. Za pomoć pri izboru ova stranica se obratila Kennethu Cornellu, podijatru u regionalnoj klinici u Teksasu, ali i drugim podijatrima. 

Saucony Triumph 19

Saucony Triumph 19, cijena na popustu je 118.92 € (896 kn)

Sveukupno najbolje ženske cipele za hodanje su im Saucony Triumph 19. Kažu da njihov pokretan, jastučićem obložen, potplat i vanjski potplat od puhane gume pružaju fleksibilnost, izdržljivost i elastičnost, dok ih lagana pjena čini udobnim za hodanje ili trčanje. 

Prema Cornellu, ovaj par dobar je izbor jer je to potporna cipela trkaćeg stila koja pruža amortizaciju prednjeg dijela stopala i podršku i stabilnost cijelom stopalu. 

Brooks Adrenaline GTS 22

Brooks ADRENALINE GTS 22 W, 119.99 € (904.06 kn)

Najbolji lagani par za hodanje im je ovaj model od brenda Brooks. Za nju na stranici kažu da se radi o svestranim tenisicama koje mogu biti odlične i za hodanje i trčanje, a također su dobre i za cross-trening. Osim u neutralnim, dolaze i u mnogim zabavnim bojama.

Tenisice su lagane i imaju DNA Loft Crash Pad za ublažavanje stopala pri svakom koraku. Također nudi holistički sustav potpore imena GuideRails, koji je dizajniran da pomogne u udobnom kretanju i smanji prekomjernu rotaciju potkoljenice i pete. Potiče i prirodno kretanje koljena da bi se smanjila ili spriječila bol. 

"Ova tenisica promiče odgovarajuću kontrolu pokreta stopala", kaže Cornell. "Potpeta ima tendenciju da bude čvršća kako bi pružila stabilnost i kontrolu kretanja svoda stopala tijekom hodanja i trčanja."

Ryka Devotion Plus 4

RYKA Devotion Plus 4, od 111.87 € (842.88 kn)

S međupotplatom od lagane lijevane pjene od etilen-vinil acetata (EVA) i platformom posebno dizajniranom da apsorbira udarce, Ryka Devotion Plus 4 je relativno pristupačna tenisica za hodanje u kojoj je stopalu udobno, čak i na velikim udaljenostima, navode. 

Štoviše, cipela je dizajnirana posebno za jedinstveni oblik, pokrete mišića i građu ženskih stopala. Recenzenti napominju da cipela odgovara veličini i ostaje udobna čak i nakon cjelodnevnog nošenja.

HOKA Speedgoat 5

HOKA Speedgoat 5, cijena na sniženju je 128 € (964.41 kn)

Najbolji par za planinarenje im je ovaj od HOKA brenda. Ova marka ima reputaciju ultra-amortiziranih tenisica i nedvojbeno su zlatni standard za trail trkače.

"Ove cipele imaju debeli međupotplat koji nudi bolju potporu i podstavu na prednjem dijelu stopala kako bi ublažio bol u podnožju stopala", kaže podijatar Cornell. Ova cipela ima mekši potplat i jače prianjanje od planinarskih cipela. Kao bonus, Speedgoat 5 dolazi u privlačnim bojama, uključujući jednobojnu ljubičastu i svjetlozelenu i plavozelenu kombinaciju.

Asics Gel-Nimbus 24

Asics Gel-Nimbus 24, cijena na sniženju je 136.80 € (1030.72 kn)

Za one s visokim svodovima, preporučuju ove od ASICS-a jer nude podršku za svod, kao i obilje jastučića i stabilnosti. Tenisice imaju gel tehnologiju amortizacije za vrhunsku apsorpciju udaraca, ali i FlyteFoam Propel tehnologiju koja nudi dodatnu elastičnost zahvaljujući jedinstvenom elastomernom spoju koji sadrži.

Prema Cornellu, ove tenisice pružaju optimalnu kontrolu kretanja i stabilnost, kao i dobru potporu svoda.

On Cloudmonster

On Cloudmonster, cijena na sniženju je 152.90 € (1152.03 kn)

Asim Sayed, podijatar u Overland Parku, Kansasu, preporučuje ove tenisice za duge šetnje ili jogging, zahvaljujući njihovoj tehnologiji CloudTec koja apsorbira udarce i pruža dovoljno jastučića.

Tvrtka tvrdi da dizajn reagira na vaše individualne pokrete trčanja, s fleksibilnim potplatom koji ublažava vaš prednji dio stopala dok trčite ili hodate. Ne dolaze u toliko opcija boja kao neke druge tenisice na ovom popisu.

Asics GT-1000 11

Asics GT-1000 11, cijena na sniženju je 78 € (587.69 kn) 

Osim što su udobne za hodanje, ove neutralne tenisice za svakodnevnu upotrebu dovoljno su svestrane za različite udaljenosti trčanja. FlyteFoam amortizacija cipele i tehnologija gela za stražnji dio stopala osiguravaju laganu apsorpciju udarca.

Dolaze u nekoliko opcija boja, uključujući bijelu i tamnoružičastu/crvenu, iako je većina boja neka varijacija crne. 

Skechers GO WALK Massage Fit

Skechers GO WALK Massage Fit, 130 € (979.48 kn)

Najudobnije tenisice za hodanje su im Skechers GO WALK Massage Fit. Iako je još uvijek gubitnik u svijetu trčanja, Skechers ima solidnu, dugotrajnu reputaciju svojih tenisica za hodanje, navode. 

Tenisica ima Massage Fit valoviti dizajn za nježnu masažu stopala pri svakom koraku, a međupotplat Hyper Burst nudi optimalnu amortizaciju. 

Kompletnu top listu najboljih tenisica za hodanje Healthline stranice možete vidjeti ovdje


Za njega

Men's Health izdvojio je 20 modela za muškarce, fokusirali smo se na top 10 modela na popisu i izdvojili one trenutno dostupne kod nas. 

Saucony Ride 15

Saucony Ride 15, 113 € (851.40 kn)

Men's Health stručnjaci za ove tenisice kažu da su ergonomične i udobne. Dr. Mendezoon ih preporučuje i kaže da su "savršene za hodanje neutralnim hodom". Tenisice su napravljene za trčanje, pa su sukladno tome lagane i dovoljno amortizirane. Gornji dio je izrađen od recikliranih materijala, što ga čini ekološki prihvatljivim izborom ako pri kupnji razmišljate o održivosti.

Model je dostupan u više od 10 jedinstvenih boja, a imaju i pozitivne recenzije na netu. "Ja ne trčim. Krupan sam čovjek koji puno hoda, ove mi pružaju potporu i udobne su", rekao je jedan recenzent.  

New Balance Fresh Foam X 1080v12

New Balance Fresh Foam X 1080v12, cijena na sniženju je 169.80 € (1279.36 kn)

Još jedne tenisice koje su prvenstveno namijenjene za trčanje završile su na ovom popisu, radi se o New Balance Fresh Foam X 1080v12 modelu. Men's Health kaže da su osmišljene da bi vam u njima bilo udobno prilikom trčanja na duge staze, uz to su i lagane i samim time idealne za ispunjavanje dnevnog cilja koraka. 

"Promišljena ravnoteža amortizacije, težine i fleksibilnosti čini ove tenisice odličnim izborom za one koji traže cipelu za ležerne svakodnevne aktivnosti i da izdrže duge šetnje", navode.

Jednoj medicinskoj sestri pokazale su se odličnima kada radi dugačke smjene. "Ja sam medicinska sestra na intenzivnoj njezi, na nogama sam više od 12 sati dnevno. Na kraju moje smjene konačno sam bez bolova", napisala je. 

Brooks Glycerin 20

Brooks GLYCERIN 20, 179.99 € (1356.13 kn)

Višesatno hodanje zahtijeva atletske tenisice koje mogu izdržati dodatnu kilometražu. "Glycerin 20 je nov i poboljšan sa super mekom DNA LOFT amortizacijom, savršenom za duge šetnje", kaže dr. Mendeszoon.

Tenisica ima okruglu siluetu prstiju i redizajniranu široku siluetu međupotplata i vanjskog potplata, što omogućuje optimalno širenje prstiju i dodatnu stabilnost. Mekani gornji dio od tekstila i sintetike povećava udobnost i prozračnost.

Od više od 800 recenzija na Amazonu, 93% preporučuje tenisicu za trčanje Brooks Glycerin 20 s ocjenom od najmanje 4 zvjezdice.

HOKA Arahi 6

HOKA Arahi 6, 149.99 € (1130.10 kn)

HOKA je doživjela svoj trenutak u posljednjih nekoliko godina, a model Arahi 6 je jedan od vrhunaca ovog brenda. Izdržljiv i fleksibilan zakrivljeni gumeni potplat pruža izdržljivu trakciju i prianjanje omogućujući pouzdano kretanje kroz suhe i mokre uvjete.

Ova tenisica dobila je i pečat odobrenja od američkog podijatrijskog medicinskog udruženja, što znači da ih je testirao odbor podijatara i zaključio da dizajn promiče dobro zdravlje stopala. Men's Health kao možebitnu manu navodi da nisu prikladne za one s povišenim stopalima jer im je međupotplat uži. 

Asics Gel-Nimbus 24

Asics GEL-NIMBUS 24, cijena na sniženju je 136.80 € (1030.72 kn)

Ova Asics tenisica ima maksimalnu amortizaciju zahvaljujući GEL tehnologiji u prednjem i stražnjem dijelu, kao  i FLYTEFOAM Propel tehnologiju koja pomaže pri svakom koraku. Peta je povišena za 10 mm, što naginje stopalo prema naprijed i omogućuje udobne korake. 

Od više od 1000 recenzenata ASICS-a, 83% preporučuje tenisicu za trčanje Brooks Glycerin 20 s ocjenom od najmanje 4 zvjezdice.

HOKA Clifton 8

HOKA Clifton 8, 119.99 € (904.06 kn)

Još jedan crowdpleaser (i bestseler) iz HOKA-e. I još jedna sjajna cipela za hodanje koju preporučuje američko podijatrijsko udruženje. Ove se tenisice mogu pohvaliti promišljenom ravnotežom mekoće i lakoće.

Zaobljeni vanjski potplat pomaže vam pri svakom koraku, pružajući udobnost tako da možete više uživati ​​u hodanju. "HOKA Clifton se vratila u svom osmom izdanju i lakša je i mekša nego ikad", kaže dr. Mendeszoon. 

Allbirds Wool Runners

Allbirds Wool Runners, 130 € (979.48 kn)

Održiva moda ovih dana izgleda sve bolje i bolje, kaže Men's Health. Ove tenisice koje idu uz sve izrađene su od merino vune, tako da su udobne koliko i inovativne. Merino vuna super je učinkovita u zaštiti stopala od hladnih vremenskih uvjeta, ali također neće dopustiti da se vaša stopala pregriju ili zadrže vlagu.

Tkanina se također uzgaja putem regenerativne poljoprivredne prakse, tako da se možete osjećati dobro noseći ih. Nemojte se bojati da ćete ove krem ​​boje malo zaprljati - mogu se prati u perilici.

Salomon XT-6 Expanse

Salomon XT-6 EXPANSE UNISEX, cijena 164.44 € (1238.97 kn)

Salomon je ove tenisice napravio kako bi premostio jaz između urbane i avanturističke obuće. Brend, točnije XT-6 Expanse model, prošle je godine "eksplodirao" zbog svoje gorpcore estetike i kvalitete izrade. 

Vodootporni, prozračni gornji dio čini ovu tenisicu solidnim izborom u svim vremenskim uvjetima, dok jastučići s visokom povratnom energijom i gumirani potplat pomažu pri svakom koraku. Budući da su dizajnirane da izdrže duže hodanje po teškom terenu, dobro će izdržati sve što vam svakodnevna šetnja stavi na put.

adidas Solarboost 4

adidas Solarboost 4 M, 116.13 € (874.98 kn)

Iako nisu dizajnirane specificirano za hodanje, više su nego prikladne za tu aktivnost. Boost pjena daje vrhunsku povratnu energiju, a gornji dio pruža više strukture od ostalih stilova, popust pletene Ultraboost linije. 

Materijal od kojeg su izrađene daje prozračnost i sigurnost tamo gdje je potrebna. Uz to s klasične tri crte na stranama i izgledaju dobro. 

Kompletnu top listu najboljih tenisica za hodanje stranice Men's Health možete vidjeti ovdje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.