Posjetite Varaždin u adventsko vrijeme. Pogledajte preporuke smještaja

Foto: Shutterstock/booking.com/megabon.eu/crnojaje.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

ADVENT u Varaždinu održat će se ove godine od 26. 11. do 6. 1. 2023., a upravo je on jedan od najšarmantnijih i najromantičnijih zimskih festivala u Hrvatskoj. 

Sve do početka siječnja, na čak osam lokacija u predivno uređenoj povijesnoj jezgri Varaždina, održat će se niz od raznih 110 programa koji će zadovoljiti svačiji ukus. Prošlogodišnji je Advent u ovom baroknom hrvatskom gradu bio pravi hit te se isto očekuje od ovogodišnjeg.

Advent će biti smješten u srcu povijesne gradske jezgre, na istim ulicama i trgovima gdje se krajem ljeta održava popularan Špancirfest. Varaždinski Advent je zabavan i raznolik i, ono najbolje, nema prevelikih gužvi niti čekanja u redovima.

Preporuka smještaja i ponuda

Upravo to ga čini idealnim za posjetiti ove godine, a usput razgledati i druge znamenitosti grada kao i odmoriti se. Zašto ne biste "ukrali" par dana u adventsko vrijeme samo za sebe ili pak s dragom osobom i otputovali u ovaj barokni hrvatski grad. 

Ako želite posjetiti Varaždin, uživati u romantičnom zimskom festivalu i pritom se odmoriti, predlažemo da pogledate smještaj koji smo našli. 

Arbia Dorka Heritage Palace

Akcijska cijena noćenja: od 919.20 kn (122 €) za dvije osobe u 11. mjesecu

Objekt Arabia Dorka Heritage Palace nalazi se na top lokaciji, a ujedno su trenutno snizili cijene svog smještaja pa se može proći nešto povoljnije. 

Ovaj smještaj s uslugom bife doručka ima 4 zvjezdice i uključuje restoran, osim toga dostupni su besplatan WiFi i privatno parkiralište uz nadoplatu. Sobe su uređene u baroknom stilu, a sadrže radni stol, minibar i TV ravnog ekrana. Sve sobe imaju klima-uređaj, a pojedine uključuju popločani dio dvorišta. Osim toga sve jedinice imaju vlastitu kupaonicu. 

"Sama pozicija hotela je savršena, preko puta parka gdje počinje pješačka zona. Hotel je izuzetno čist i uredan te je prekrasno uređen u baroknom stilu", "Udoban i lijepo uređen manji hotel s ljubaznim osobljem", glase neke od recenzija gostiju. 

Ovaj smještaj možete pogledati ovdje


Central Luxury Apartments

Cijena noćenja: od 452 kn (60 €) u 11. mjesecu, za dvije osobe

Centar Luxury Apartments nalazi se na 2.5 kilometara udaljenosti od Gradskog stadiona u Varaždinu, a nudi smještaj s besplatnim WiFi-jem i besplatnim privatnim parkiralištem. 

Sve jedinice sadrže kauč, TV ravnog ekrana, dobro opremljenu kuhinju s blagovaonicom, sef i vlastitu kupaonicu. 

"Odlična lokacija, odlična domaćica, sve čisto, uredno, mir, tišina", "Iznimno čist, moderno opremljen i udoban smještaj na 7 minuta šetnje od centra i 3 minute od supermarketa", neke su od recenzija ovog smještaja. 

Pogledajte ovaj apartman ovdje


Hotel Turist

Cijena: 1356 kn (179.97 €) za dvije osobe, dva noćenja

Našli smo dobru ponudu za Hotel Turist u Varaždinu, a koja se može iskoristiti od 28. 11. 2022. do 23. 12. 2022. (nadoplata za boravak vikendom iznosi 275 HRK/soba/noć).

U ponudi su dva noćenja za dvije osobe u Standard sobi, buffet doručak, neograničen ulaz u svijet sauna Spa centra Hedona, korištenje fitnessa, kasna odjava do 14 ovisno o raspoloživosti, 15% popusta na hranu u restoranu Nobel, 15% na usluge spa centra, besplatan WiFi i besplatan parking. 

Povijesna jezgra Varaždina i sve njegove znamenitosti udaljene su samo 10 minuta hoda od ovog hotela.

Ovu ponudu možete vidjeti ovdje


Kuća za odmor Pool Jacuzzi Dreams

Cijena: 2499 kn (331.67 €), dva noćenja, za 4 odrasle osobe i 2 djece do 12 godina

Ako vam nije presudno da ste u samom centru grada Varaždina i na pješačkoj udaljenosti od svega, našli smo lijepu rustikalnu kuću za odmor.

Luksuzno adaptirana drvena kuća iz 19. stoljeća (80 m2) sadrži dnevni boravak, dvije spavaće sobe, zatvorenu toplu terasu s jacuzzijem, kuhinju i WC. Prostor ima klima-uređaj, SMART TV, kamin, perilicu za rublje, mikrovalnu pećnicu i još mnogo toga. Ima vlastiti parking u sklopu okućnice. 

Ponuda uključuje tri dana i dva noćenja u kući za odmor Pool Jacuzzi Dreams i besplatan WiFi za četiri odrasle osobe i dvoje djece do 12 godina, a može se iskoristiti do 30. 12.

Ponudu pogledajte ovdje


Kuća za odmor Vinica breg

Cijena noćenja: 354.12 kn (47 €) za dvije osobe

Pronašli smo još jedan smještaj u obližnjoj okolici Varaždina, a radi se o kući za odmor koja ima vrt i pogled na jezero.  

Kuća ima kuhinju s hladnjakom, pećnicom i pločom za kuhanje, dnevni boravak s prostorom za sjedenje, blagovaonicu, spavaću sobu i dvije kupaonice s tušom i kadom. 

Gosti se mogu opustiti na terasi, a u sklopu objekta dostupni su dječje igralište i oprema za roštilj. U sklopu objekta je i parkiralište. 

"Ljubazni domaćini koji se jako trude da nam bude lijepo", "Jako mirno mjesto s prekrasnim pogledom, savršeno za bijeg od svakodnevice", "Topla, čista kuća, mirisna posteljina, savršen krevet; konoba s toplom vodom i sa svim potrebnim priborom za boravak. Kuća koja izgleda kao dom", neki su od komentara na ovaj smještaj. 

Ovu kuću za odmor možete pogledati ovdje

Pročitajte više