Tech Radar: Googleov tablet mogao bi zasjeniti sve ostale na tržištu

Foto: store.google.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

GOOGLE je, između ostalog, predstavio dugo očekivani Pixel tablet na svom događaju Google I/O 2023. Osim toga, predstavljeni su Pixel 7a, Wear OS 4 i Pixel Fold.

"Google Pixel tablet, unatoč svom nazivu, više je od običnog tableta. Čini se da neće samo nadmašiti sada već nepostojeći Google Pixel Slate već da bi mogao zasjeniti svaki drugi tablet na tržištu", piše Tech Radar.

Ovo je prvi tablet koji pokreće Googleov Tensor G2 čip i prvi koji ima Titan M2 sigurnosni čip. U kombinaciji s dockom za zvučnike i punjenje, koji dolazi u paketu, Pixel tablet je tablet, pametni kućni zaslon, digitalni okvir za fotografije i jedinica za zabavu u jednom.

U prodaji od 20. lipnja

Pixel tablet, verzija od 128 GB, na njemačkom Amazonu košta 679 eura. Ta cijena uključuje Charging Speaker Dock, koji vam daje stanicu za punjenje i zvučnik. Verzija od 256 GB, isto sa stanicom za punjenje i zvučnikom, košta 779 eura.

>> Google će ove jeseni navodno izbaciti Pixel Watch 2

Tablet je sada dostupan za prednarudžbu i bit će pušten u prodaju 20. lipnja. Imate izbor boja lješnjaka, porculana i (samo za SAD, nažalost) ružičastih boja. Dodatne priključne stanice za zvučnike za punjenje bit će dostupne tek kasnije ove godine.

Pixel tablet izrađen je od aluminija vrhunske kvalitete koji ima nano-keramički premaz koji daje dojam porculana, prema Googleu. "Na prvi pogled djeluje luksuzno. Zaslon osjetljiv na dodir od gotovo 11 inča čini se vrlo responzivnim, a kvaliteta slike izgleda dobro. Tablet je namijenjen više kao uređaj za zatvorene prostore", navodi Tech Radar.

Nisu im se svidjeli debeli okviri za koje kažu da "izgledaju pomalo zastarjelo unatoč sveukupnoj modernoj privlačnosti".

Tablet ima ugrađene dvije kamere, jednu stražnju za fotografiranje i jednu sprijeda za Google Meet videopozive. Obje su kamere od 8MP s fiksnim fokusom, ƒ/2.0 lećama i vidnim poljem od 84 stupnja. Obje mogu snimati 1080p video pri 30fps. Prema Googleu, prednja kamera će vas uvijek držati u kadru i fokusu na Google Meetu.

>> Google preuranjeno otkrio izgled Pixel Folda u YouTube oglasu

Tablet Pixel ima senzor otiska prsta za brzu prijavu. "No nije najlakši tablet. Ali ne djeluje veliko i glomazno, tako da to nije problem", ističe Tech Radar.

Prvi tablet s ugrađenim Chromecastom

"Zbog dodane funkcije pametnog zvučnika/zaslona, ​​Pixel tablet možda je tablet s najbogatijim značajkama. Kada je u načinu rada Hub - odnosno na docku - funkcionira kao digitalni okvir za fotografije, kontroler za pametnu kuću zajedno sa zaslonom i zvučnikom te jedinica za zabavu koja će streamati emisije, filmove i videozapise putem aplikacije Google TV", dodaju u svojoj recenziji.

Tablet dolazi s redizajniranom aplikacijom Google Home za tablete koja ima novu početnu ploču na kojoj možete brzo pristupiti svim svojim pametnim kućnim uređajima. Naravno, u potpunosti podržava i glasovne naredbe - uključujući glasovno tipkanje. Ima podršku za više korisnika, pri čemu svaki korisnik ima svoju šifru za privatnost.

Također, ovo je prvi tablet s ugrađenim Chromecastom. "Dakle, možete uzeti svoj Pixel telefon i emitirati sve što gledate na Pixel tablet za doživljaj većeg zaslona", navodi Tech Radar.

Pixel Tablet, kao i iPad 10.9 (2022.), nudi dvije mogućnosti pohrane, najviše do 256 GB - iako počinje od 128 GB umjesto 64 GB, koliko ima iPad. I ima istih 8 GB LPDDR5 RAM-a kao OnePlus Pad, a Google obećava do 12 sati trajanja baterije prilikom streamanja.

Google Tensor G2 čip

Pixel Tablet je prvi tablet koji pokreće Google Tensor G2 čip, isti Pixel SoC koji pokreće seriju Pixel 7, i prvi tablet koji je opremljen Titan M2 sigurnosnim koprocesorom koji ga čini sigurnijim. Čip Tensor G2 ima Google AI i omogućuje tabletu glatko streamanje, jasne i oštre videopozive visoke kvalitete, precizno tipkanje bez ruku i još mnogo toga, a korisnicima daje i mogućnosti uređivanja fotografija putem Magic Erasera ili Photo Unblura. 

Prema Googleu, tablet, koji radi na Androidu 12L, nudi značajku glasovnog tipkanja koja nije samo brza i točna, već i uči što govorite na više jezika. Također dolazi s istim podijeljenim zaslonom i optimizacijama aplikacija iz Folda, što omogućuje besprijekoran multitasking.

Android aplikacije na njemu sada su prekrasno optimizirane kako bi odgovarale njegovom većem zaslonu. Tvrtka je lansirala verzije starih aplikacija optimizirane za tablete ažurirajući više Google Workspace aplikacija kao što su Google Slides, Docs i Sheets - kao i Google Drive - tako da izgledaju bolje i lakše se koriste na tabletima.

Nedavno je procurilo da Google Photos dobiva optimizacije i za tablete. "Sada znamo da Google planira gomilu uzbudljivih ažuriranja za Photos, uključujući Magic Editor, koji koristi semantičko razumijevanje i generativnu umjetnu inteligenciju kako bi korisnicima olakšao profesionalno uređivanje, ali oni još ne dolaze na Pixel tablet. Međutim, znamo da je više od 50 Googleovih aplikacija optimizirano da na njemu izgleda izvrsno", piše Tech Radar.

Tech Radar recenziju Google Pixel tableta možete vidjeti ovdje. Verziju od 128 GB u porcelain boji možete vidjeti na njemačkom Amazonu ovdje, a u hazel boji ovdje

Pročitajte više