Vaš je dom pretrpan? Prestanite raditi ove greške

Foto: Shutterstock/emmezeta.hr/ikea.com/hm.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

DNEVNA soba jedan je od najkorištenijih i najvažnijih dijelova svakog doma, a ako je to mjesto gdje se opuštate i odmarate, želite da prostor bude miran i bez nereda. Ako vam nedostaje prostora u dnevnoj sobi, vjerojatno ćete imati poriv puno toga baciti. No prije nego što se odlučite za taj korak, zapitajte se je li vaša soba pretrpana ili samo tako izgleda. Evo zbog kojih grešaka soba može izgledati pretrpano.

Imate previše namještaja

Uobičajena pogreška kod dizajniranja dnevnih soba je pokušaj uklapanja previše velikih, glomaznih komada namještaja u jedan prostor. Pokušajte namještaj premjestiti u neku drugu prostoriju u koju će se možda bolje uklopiti. Iako mnogi kroz namještaj traže funkcionalnost, potrebno ga je pažljivo birati i postavljati kako bi prostor izgledao uredno.

>> Ne znate što izbaciti iz kuće? Postavite si jedno pitanje

Koristite otvorene police

Otvorene police nisu loše same po sebi, problem je u načinu na koji ih koristite. Kada su pravilno uređene, one su stilska i ugodna značajka, no stvari mogu brzo izmaknuti kontroli. Emily Moss, osnivačica Emily Moss Designsa, za Livingetc kaže da otvorene police bez strateškog dizajna često završe natrpane sitnicama.

Potrebno je uklopiti pametna rješenja za skladištenje poput ormarića i košara za pohranu koje možete postaviti na police i tako sobu održavati urednom.

Komoda, Emmezeta, 239.99 eura
Košara s poklopcem, IKEA, 24.99 eura

Namještaj nije funkcionalan

Za dnevni boravak najbolje je koristiti višenamjenski namještaj. Katelyn De Spain, vlasnica Makehouse Design Studija, kaže: "Trebali biste birati namještaj s dvostrukom funkcijom kao što su tabure s pohranom ili pletena košara za skrivanje deka."

To eliminira potrebu za mnogim pojedinačnim rješenjima za pohranu zbog kojih vaša soba izgleda natrpano.

Tabure s prostorom za odlaganje, IKEA, 9.99 eura
Košara za pohranu, H&M, 12.99 eura

Stolić za kavu koristite za odlaganje

Dnevne sobe su jedan od najkorištenijih dijelova doma, stoga lako mogu postati mjesto za odlaganje odjeće, ključeva, viška tekstila i drugih stvari. Kako biste to spriječili, pobrinite se za to da svaka stvar ima svoje mjesto.

"Korištenje stolića za kavu kao mjesto za odlaganje je uobičajena greška", rekla je Moss. "Često postanu mjesto odlaganja malih predmeta, poput olovaka, papira, računala, kablova, grickalica i svega drugoga." Savjetuje da stolić za kavu ostane prazan ili ima tek jedan ili dva dekorativna predmeta.

Loš raspored namještaja

Možda samo trebate promijeniti raspored namještaja u sobi. Ako namještaj ometa jednostavno kretanje po sobi, ona će se doimati natrpanom iako to možda uopće nije. Pazite da se dnevnim boravkom možete lako kretati i razgovarati s ukućanima i gostima bez prepreka.

Optimiziranje prostora dnevne sobe jedna je od najboljih stvari koje možete učiniti za svoj dom, a često nećete morati kupiti ništa novo. Dobro razmislite kako želite da vaš dnevni boravak izgleda i razmjestite namještaj i ukrase. Možda ćete u potpunosti preobraziti svoju dnevnu sobu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.